---

Ministerie van Defensie



---

Stoffelijke resten Wilnis tenminste van twee personen

17-09-2002

De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht heeft gisteren (16 september) bekend gemaakt dat de stoffelijke resten die tot nu toe zijn gevonden bij de berging van de Vickers Wellington bommenwerper afkomstig zijn van tenminste twee personen. Van de oorspronkelijke bemanning van het toestel dat op 5 mei 1943 in Wilnis neerstortte, hebben er twee het ongeval destijds overleefd. Van de vlieger is eerder een deel van de stoffelijke resten geborgen, terwijl beide boordschutters nog worden vermist. Van wie de nu gevonden stoffelijke resten zijn, is nog niet bekend.

Identificatie van de stoffelijke resten vindt plaats aan de hand van bot- of gebitfragmenten, eventueel gevonden herkenningsplaatjes en persoonlijke bezittingen.
Ook gisteren werden weer vliegtuigonderdelen aangetroffen. De meest opvallende onderdelen waren een bommenrek en een parachutegesp. Verder werd de bergingslocatie in Wilnis gisteren bezocht door de Canadese ambassadeur in ons land, de heer Serge April en de Canadese luchtmacht-attaché in de Benelux, colonel Mike Whitty.