Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 september 2002
·

Verdachte van steekpartij aangehouden Lisse
De politie heeft op maandag 16 september een 19-jarige Lissenaar aangehouden op verdenking van het steken van een 46-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Schoolstraat in Lisse. De portier werd op 14 september omstreeks 02.00 uur in de zaak neergestoken waarna hij zich onder behandeling moest laten stellen van artsen in het LUMC. Hij had een steekwond net onder de ribben en is daarvoor behandeld.

Onder invloed Sassenheim
Maandagochtend 16 september zag een politieman die niet in dienst was rond 02:00 uur op de A44 een auto al slingerend in de richting van Leiden rijden. Hij bleef de auto volgen en waarschuwde zijn collega's die wel in dienst waren. Bij de afrit Sassenheim werd de auto gestopt en de adem van de bestuurder gecontroleerd. De 29-jarige Leidenaar bleek inderdaad onder invloed van alcohol te zijn. Bij de blaastest constateerden de agenten een gehalte van 800 µg/l. De man mocht niet meer verder rijden. De agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd. Verder kreeg de Leidenaar een dagvaarding om voor justitie te verschijnen.

Vrouw beroofd Leiden
Een 42-jarige vrouw uit Warmond heeft maandag 16 september biuj de politie in haar woonplaats aangifte gedaan van een beroving. Vrijdagmiddag liep de vrouw in Leiden over de Klokpoort toen ze door onbekenden in de rug werd getrapt en voorover op het trottoir viel. Op klaarlichte dag werd de vrouw brutaal beroofd van de sieraden die ze om haar pols droeg en van haar schoudertas. Omstanders hielpen de beduusde vrouw weer op de been. Op dat moment werd de politie niet gewaarschuwd. Met de informatie die de vrouw bij het aangifte doen kon geven, zal de politie alsnog proberen de daders te achterhalen. Mensen die vrijdag 13 september rond 16:00 uur het voorval hebben gezien, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Leiden. Het telefoonnummer is (0900) 8844.

Politie houdt verdachte harddrugs dealen aan Leiden
De politie heeft maandag 16 september rond 14.00 uur een 24-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. De politie zag hem in het Noorderplantsoen iets verdachts in zijn zak stoppen. Dit bleek een zakje te zijn met daarin meerdere verpakkingen met cocaïne. Het totaalgewicht aan cocaïne bleek 9 gram te zijn. De Rotterdammer is in verzekering gesteld.

Verkeersongeval Boskoop
Een 83-jarige man uit Boskoop is op maandag 16 september omstreeks 19.30 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 44-jarige bromfietser uit Bodegraven. De bromfietser reed over de Zijde komende uit de richting van de Goudse Rijweg en gaande in de richting van de hefbrug. Toen de Boskoper de Zijde overstak werd hij aangereden. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Beroofd van laptop Gouda
Een 27-jarige vrouw uit Maarssen heeft aangifte gedaan van beroving van haar laptop op maandag 16 september. De vrouw zat omstreeks 16.15 uur buiten op een bankje langs de Bleulandweg met de laptop op haar schoot toen plots twee jongens op de fiets de laptop uit haar handen trokken en er vandoor gingen. De vrouw rende er nog achteraan maar wist de fietsers niet bij te houden.

Diefstal uit woningen Gouda
In de nacht van dinsdag 17 september werd in twee woningen aan de Zuiderwerf en de Jolwerf ingebroken. In beide gevallen wist men de woningen binnen te komen door een bovenlicht te forceren. Uit de woning aan de Zuiderwerf werd een mobiele telefoon weggenomen. Uit de woning aan de Jolwerf worden twee gsm's, een filmcamera en een portemonnee gemist.
In een woning aan de Constantijn Huygenstraat werd ook afgelopen nacht ingebroken. Door middel van het hengelen van de voordeur wist men binnen te komen. Er werden onder andere geld en bankpasjes buitgemaakt.

Mishandeling Nieuwerkerk aan de IJssel
De politie van Nieuwerkerk heeft maandag 16 september van een 19-jarige jongen uit Nieuwerkerk een aangifte van mishandeling opgenomen. Zaterdagavond was de jongen in zijn woonplaats op een examenfeest. Toen hij 's nachts naar huis fietste werd hij op de Bronsmos door een groepje dat ook op het feest was, lastig gevallen. Twee jongens duwden hem van zijn fiets geduwd en zouden hem hebben geschopt. Een opmerking van het slachtoffer tijdens het feest zou daarvoor aanleiding zijn. De opmerking betrof een vriend van de vermoedelijke daders. De politie zal de twee jongens uitnodigen om hun kant van het verhaal te horen.