Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-09-2002 Mediaberichten 17 september 10.00 uur

Aangetroffen VHS-cassette is van buurtbewoner

MILSBEEK In de omgeving van de woning van de vermoordde Frans Bindels trof de politie ná de uitzending van De Gouden Tip van 3 september waarin de moord onderwerp was geweest een videocassette aan met daarop de opname van de uitzending. Door het rechercheteam is de herkomst van de cassette onderzocht. Deze blijkt van een buurtbewoner van de vermoordde man te zijn. Die de cassette daar is verloren.

4 gewonden op N273

BLERICK Bij een aanrijding tussen een motorrijder, twee personenautos en een vrachtauto zijn maandagavond rond 8 uur 4 mensen gewond geraakt. Zeker één van hen (een motorrijder) ernstig.

Het ongeluk gebeurde op de N273, rijrichting Venlo Roermond. Daar reed een 45-jarige automobilist uit Kerkrade over de uitvoegstrook voor linksafslaand verkeer, richting Zuiderbrug. Vermoedelijk zag de man op het laatste moment dat hij niet linksaf maar rechtdoor moest, en stuurde hij naar rechts de meest linkse rijstrook voor het rechtdoorgaande verkeer op. Daar reed echter al een 55-jarige motorrijder uit Riemst. Die werd aangereden door de auto van de man uit Kerkrade, kwam ten val en schoof naar de rechterrijstrook waar een vrachtwagen reed. Mogelijk raakte de motorrijder (of zijn voertuig) die vrachtauto. Zeker is dat nog niet.

De motorrijder is met verschillende botbreuken opgenomen in het ziekenhuis in Roermond. De man uit Kerkrade raakte na de aanrijding met de motor bekneld in zijn auto doordat hij ook tegen de auto van een 23-jarige man uit Reuver botste. De brandweer heeft hem uit de auto gehaald. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. De man uit Reuver en een passagier uit zijn auto zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Venlo.

Door de ontstane ravage is bijna de hele rijbaan geblokkeerd geweest. Het verkeer heeft daar tot kwart over negen last van gehad.