Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 17 september 2002

* VERKEERSONGEVAL
Maandagmiddag vond er op het Groene Kruisplein een verkeersongeval plaats, waarbij een 46-jarige motorrijder uit Barendrecht gewond raakte. Het ongeluk vond plaats, omstreeks vijf uur, op het plein onder de snelweg. De motorrijder kwam door nog onbekende oorzaak onder een veegwagen terecht. Het slachtoffer is met beenletsel naar een zieken huis gebracht.


* AUTO OVER DE KOP
Op de kruising Zuideinde - Groeneweg vond maandagmorgen een verkeersongeval tussen twee personenauto's. Twee mensen zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Op de kruising kwamen de auto's met elkaar in botsing, waarbij ''n voertuig over de kop sloeg. Twee inzittenden van ''n van de auto's, een 44-jarige vrouw en 18-jarige vrouw beiden uit Zevenhuizen, zijn met verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.


* MAN BEROOFD
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige Rotterdammer op de Mathenesserdijk beroofd van zijn portemonnee. Aangever reed, omstreeks half vier, op zijn fiets, toen een onbekende een trap tegen de tweewieler gaf, waardoor hij ten val kwam. Hij sloeg met z'n hoofd tegen de straat en verloor enige momenten het bewustzijn. Toen hij weer bij kwam miste hij zijn portemonnee. De man is ter plaatse door de GGD behandeld aan een hoofdwond.

Avonduitgave maandag 16 september 2002

* VIER VERDACHTEN VOOR OPENLIJKKE GEWELDPLEGING

De politie van het district Rotterdam-West heeft zondagavond laat vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het viertal wordt er van verdacht met stenen gegooid te hebben naar politieauto's.De problemen in Overschie zijn ontstaan over een locatie voor een aantal jongeren.
Vrijdag werd een gekraakt pand aan de Oost-Sidelinge op last van de Deelgemeente door de politie ontruimd in verband met de brandgevaarlijke situatie. Vermoedelijk als gevolg hiervan zijn er later vernielingen aangericht bij de woning van de voorzitter en plv. voorzitter van de deelgemeente. Zondagavond formeerde zich een groep van bijna 100 jongeren, die het pand in de brand probeerden te steken en vervolgens stenen gooiden naar politieauto's. Er werd een peloton Mobiele Eenheid gealarmeerd en toen dat ter plaatse kwam maakte men zich uit de voeten. Vier verdachten konden worden aangehouden. Een nader onderzoek naar andere mensen die betrokken waren bij de openlijke geweldpleging wordt ingesteld.


* BRAND IN BAKKERSWINKEL
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL -Maandagmorgen omstreeks half negen ontstond vermoedelijk door kortsluiting brand in het plafond van een bakkerswinkel in het winkelcentrum De Crimpenhof. Er ontstond een hevige rookontwikkeling. Het gehele winkelcentrum werd daarom door de politie afgezet. De brandweer gaf na zo'n kwartier het sein brand meester. Een politievrouw, die zorg had gedragen voor ontruiming van het winkelcentrum, raakte onwel. Zij werd met rookvergiftigingsverschijnselen overgebracht naar het IJssellandziekenhuis.


* DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
Maandag rond het middaguur werd op de 1e Balsemienstraat een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had even tevoren verdovende middelen verkocht op de Hillevliet. De dealer was in het bezit van 12 zakjes cocaïne en 19 zakjes heroïne. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Tijdens een onderzoek in een woning aan de Vuurplaat, maandagmorgen omstreeks half twaalf, werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 340 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.