Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond vond op de Neckardreef een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Neckardreef een auto tegen een boom stond. Ter plaatse trof de politie een 25-jarige man uit Utrecht naast de auto aan. De man verklaarde met zijn autoradio bezig geweest te zijn. Toen hij opkeek reed hij tegen een boom. De Utrechter probeerde nog de corrigeren maar de auto schoot door en kwam tegen een andere boom tot stilstand.

Omdat de bestuurder geen autogordel droeg was hij met zijn hoofd door de voorruit heen gegaan. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op de Catharijnekade heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden voor het stelen van kleding.

Tijdens de surveillance liepen twee agenten over de Catharijnekade. Omstreeks 16.20 uur zagen de agenten twee mensen van de beveiliging achter een man aan rennen. De man kwam de richting van de agenten op. De beveiliging riep naar de agenten dat de man gestolen had.

De verdachte werd door de agenten aangehouden. Het betrof een 20-jarige man uit Hoofddorp. Het bleek dat hij een aantal broeken bij een winkel aan de lange Viestraat had weggenomen. UTRECHT Op het Gildenkwartier heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.55 uur zagen agenten een voor hun bekende man staan. De man was eens eerder aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De agenten zagen dat de man iets onder zijn trui verstopt hield.

De agenten spraken de 28-jarige man uit Utrecht aan en vroegen wat hij onder zijn trui hield. Onder zijn trui kwam een elektrische piano, meerdere tandenborstels, speelgoedautos een horloge en een aantal pennensets. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag op de Darwindreef een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 14.00 en 16.00 uur werden 620 voertuigen gecontroleerd. Voor 60 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.