Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Man bewust aangereden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een man bewust aangereden door een andere automobilist en raakte hierdoor gewond.

Omstreeks 17.30 uur reed een 29-jarige man over de Nijverheidsweg Noord en na een verkeersmanouvre gebaarde een 25-jarige automobilist uit Diemen naar de 29-jarige man uit Amersfoort. Het was de Amersfoorter totaal ombekend waarom de man deze gebaren naar hem maakte.

Aangekomen bij verkeerslichten moesten beide autos stoppen en de Amersfoorter stapte uit om te vragen aan de man uit Diemen waarom hij gebaren aan het maken was. Op dat moment reed de 25-jarige man hard achteruit. Direct hierop gaf de automobilist vol gas en reed met hoge snelheid op de Amersfoorter af welke nog op de weg stond. Gelukkig kon de 29-jarige man nog net op tijd wegspringen maar kon niet voorkomen dat hij toch geraakt werd door de auto. De man kwam op het wegdek terecht en de automobilist reed hard weg maar bleef enkele meters verderop stilstaan. De politie werd gewaarschuwd en de man uit Diemen werd door de politie aangehouden.

De Amersfoorter liep door de aanrijding verwondingen op aan zijn lichaam en kon na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts keren.

Fietsers botsen

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond er een ongeval plaats tussen twee fietsers. Omstreeks 14.30 uur fietste een 13-jarige jongen uit De Glind over de Hogeweg en kwam op de Hogeweg in botsing met een 74-jarige vrouw uit Stoutenburg. De vrouw raakte gewond aan haar rug en heup en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

LEUSDEN- Op maandagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Maanweg en de Middenweg. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring ter zake; niet dragen gordel, bellen tijdens autorijden, rijden zonder helm en rijden zonder bromfietscertificaat.