Ingezonden persbericht


16 september 2002

Strawberries en Universal Music lanceren e-CD

Met het uitreiken van de eerste e-CD aan de Israëlische zangeres Noa hebben Strawberries en Universal Music de aftrap genomen voor een langdurige samenwerking op het gebied van de realisatie van enhanced CD's.

De nieuwe CD van Noa, die 2 september uitgekomen is bevat als extra content een biografie van de artieste, een uitleg van Noa over de verschillende nummers op de CD en een fotogallerij met onder andere live foto's.

De e-CD kan naast de audiotracks dus een veelheid aan andere informatie bevatten zoals songteksten, biografiën, videoclips en software, welke allemaal met de PC kunnen worden bekeken. Stef Collignon, Managing Director van Universal Music had het volgende te zeggen over de ontwikkeling: "wij zijn erg enthousiast over deze samenwerking met Strawberries. Het belang van toegevoegde waarde voor CD's wordt in deze tijd van downloading en kopieren met de dag groter, en wat we nu doen met CD's als die van Noa levert de consument niet alleen leuke extra's, maar verdiept en verlevendigt ook de luisterervaring. Zeker met een artiest als Noa, waar muziek en teksten een haast auto-biografisch karakter hebben, zijn de extra features niet alleen boeiend maar - als je ze eenmaal hebt gezien of gelezen - onontbeerlijk. En de creativiteit van Universal, gecombineerd met de expertise van Strawberries, levert allerlei verrassende extra's op, voor Noa's NOW, maar ook voor vele binnenkort te verschijnen singles en albums.

Dat het enhanced gedeelte daarnaast bovendien een extra drempel vormt tegen kopieren is mooi meegenomen."

In opdracht van Universal Music ontwikkelde Strawberries een productielijn waarmee in kort tijdsbestek muziek CD's verrijkt kunnen worden met informatie die op de PC bekeken kan worden. Gedacht kan worden aan songteksten, videoclips, software, foto's etcetera Universal Music, 's werelds grootste platenmaatschappij, biedt de extra informatie aan de consument, zonder dat de prijs voor de betreffende CD omhoog gaat. Op deze manier wil Universal Music de fans belonen voor het kopen van de CD. De informatie die op de CD aan de consument geboden wordt is namelijk niet via KaZaa of andere downloadplatforms te verkrijgen.

Ook Victor Terpstra, verantwoordelijk voor accountmanagement en sales bij Strawberries, sprak zijn enthousiasme uit over de langlopende overeenkomst: "Wij zijn bijzonder verheugd dat we samen met Universal Music op creatieve wijze een manier bedacht hebben waarop we in kort tijdsbestek CD's van extra content kunnen voorzien. Uiteraard hopen we dat de consument de extra goodies die UM aanbiedt, reden vindt om de CD van de betreffende artiest te kopen en niet de tracks down te loaden. Bovendien heeft UM zo'n divers aanbod aan artiesten, dat het voor ons keer op keer een uitdaging is om een passend product te realiseren".

Algemene informatie Strawberries
Strawberries is een Amsterdams internetbureau met 15 medewerkers en een uitgesproken
no-nonsense mentaliteit. Strawberries wil helder communiceren omtrent nieuwe media en is als technologische frontrunner voortdurend bezig de mogelijkheden daarvan te verkennen. Als
full service bureau bestaat Strawberries uit verschillende units met elk een onderscheiden specialisme: design, concept, development, formats, strategie, streaming, hosting en onderhoud.
Andere klanten van Strawberries zijn o.a. Rijks Voorlichtings Dienst, Hunkemöller, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Vitamust.

Algemene informatie Universal Music
Met een marktaandeel van bijna 30% in Nederland en artiesten als Marco Borsato, Andrea Bocelli, Eminem, U2 en Bon Jovi in haar repertoire is Universal Music de grootste platenmaatschappij van Nederland.

Grafisch materiaal:
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Strawberries
Victor Terpstra
Rokin 60
1012 KV Amsterdam
tel: 020-5315151
fax: 020 5315154
victor@strawberries.nl
www.strawberries.nl

Universal Music
Jeroen Bouwman
Mozartlaan 27
1217 CM Hilversum
tel: 035-6261500
fax: 035-6238182
jeroen.bouwman@umusic.com
www.universalmusic.nl

Victor Terpstra
Strawberries B.V.
Rokin 60
1012 KV Amsterdam
T. +31 (0)20 5315151
F. +31 (0)20 5315134
M. +31 (0)6 53749233
www.strawberries.nl