Endemol Entertainment


Barcelona/Hilversum, 17 september 2002

Cruz and Mainat blijven aan als directeuren

ENDEMOL BREIDT AANDEEL IN GESTMUSIC UIT

Eerder deze week is Gestmusic Endemol, de vooraanstaande televisieproducent uit Barcelona, volledig eigendom geworden van het Nederlandse moederbedrijf. Endemol vergroot haar belang in Gestmusic van 60 naar 100 procent en is met de twee directeuren - Toni Cruz en Josep Maria Mainat - overeengekomen dat zij de onderneming nog minimaal vier jaar zullen leiden.

Gestmusic Endemol is een van de meest toonaangevende TV-producenten van Spanje. Het bedrijf Gestmusic is 15 jaar geleden opgericht door de heren Cruz en Mainat. In 1994 werd Endemol aandeelhouder in Gestmusic, waarmee de Nederlandse producent een van haar eerste internationale stappen zette.

Gestmusic Endemol is bekend vanwege de ontwikkeling van succesvolle formats zoals de nieuwe muzikale talentenjacht 'Operación Triunfo' en de verrassende late-night show 'Cronicas Marcianas'. 'Operación Triunfo', uitgezonden door de publieke omroep TVE, is het best bekeken televisieprogramma van de afgelopen 20 jaar in Spanje. Landen als Brazilië, Mexico en Italië hebben inmiddels hun eigen door Endemol geproduceerde versie van 'Operación Triunfo', terwijl andere landen - waaronder Groot Brittannië - snel zullen volgen. 'Cronicas Marcianas' is aan het zesde seizoen op rij bezig en is avond aan avond het op dat tijdstip best bekeken programma.

Endemol is verheugd over het feit dat het de samenwerking met het succesvolle management van Gestmusic kan voortzetten, zodat er steeds meer van de content die in Barcelona wordt ontwikkeld ten goede kan komen aan productiehuizen binnen de Endemol-groep overal ter wereld.


---