Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-09-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanrijding
ALMERE Op de A6 vond maandagochtend een aanrijding plaats, waarbij drie autos waren betrokken. Een 36-jarige man uit Tollebeek zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond en botste tegen de wagen van een 36-jarige man uit Winschoten. Die schoot vervolgens weer door en kwam terecht tegen de wagen van een 28-jarige vrouw uit Almere. Zij en de man uit Winschoten werden naar het Flevoziekenhuis vervoerd met respectievelijk schouder- en nekletsel.

Op de Grote Vaartweg vond maandagavond ook een botsing plaats. Een 41-jarige Almeerder reed op die weg en wilde richting de Buitenring gaan. Voor hem reed een 55-jarige Almeerder, die links af wilde slaan de Draaibrugweg in. Vermoedelijk heeft de 41-jarige bestuurder dit te laat opgemerkt, waarna hij moest uitwijken. Hij kwam daardoor in de middenberm terecht, ramde daarbij een straatnamenbord, schampte een lantaarnpaal en sloeg vervolgens met zij auto over de kop. De man is voor controle meegenomen naar het Flevoziekenhuis.

Verdachte aangehouden
ALMERE - Een 18-jarige Almeerder is maandagmiddag aangehouden, omdat hij verdacht werd van diefstal. Agenten zagen de man lopen in de Stationstraat, waarna de Almeerder iets onder zijn jas stopte. Dit bleek een kledingstuk te zijn, dat hij eerder ontvreemd had uit een winkel. De Almeerder bekende dat hij het goed gestolen had. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden.

In Lelystad werd een 41-jarige man uit die stad aangehouden, omdat hij een fiets vanaf de Gordiaan ontvreemd zou hebben. Ter hoogte van De Hoven werd de man aangehouden. De Lelystedeling werd overgebracht naar het bureau. Na controle bleek hij nog 35 dagen open te hebben staan.

Verwaardeloosde dieren in beslag genomen
LELYSTAD De politie heeft maandagochtend vijf dieren in een woning op de Voorstraat in beslag genomen. Na een tip dat daar dieren verwaardeloosd werden, stelde de politie op grond van de Gezondheids- en Welzijnswet Dieren een onderzoek in. Het is namelijk strafbaar om dieren te onthouden van de nodige zorg. Gisteren betrad de politie samen met onder andere de Landelijke Inspectie van de Dierenbescherming de woning. De bewoner was niet thuis. De hulpverleners troffen daar 2 honden, een slang, een kaaiman en een dode tropische spin aan. De verwaardeloosde dieren zijn in beslag genomen en zijn voor verzorging ondergebracht. Ook heeft de politie een weedplantage van ongeveer 200 planten ontmanteld. De gemeente heeft opdracht gegeven voor het schoonmaken van het pand. De politie onderzoekt nu deze zaak verder.

Straatroof
ALMERE Op het Spoorbaanpad ter hoogte van de brug over de Lage Vaart is een 19-jarige man uit Lelystad, maandagnacht rond kwart over twee onder meer beroofd van zijn bromfiets. Onder bedreiging van een mes en mogelijk een ander wapen, bedreigden drie onbekende mannen de man op de brommer. Hij moest zijn portemonnaie afgeven en de verdachten gingen er met zijn bromfiets vandoor. De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen bellen met de politie in Almere, telefoon: 0900-8844.

Alcohol in verkeer
LELYSTAD Een 39-jarige vrouw uit Lelystad is maandagnacht aangehouden, omdat ze met teveel drank op achter het stuur van haar auto zat. Haar rijgedrag op de Agorabaan viel agenten op, waarna ze staande werd gehouden. Tijdens de controle blies ze 455 ug/l (1,0 promille). Ze kreeg een boete en een rijverbod van vier uur.

Brand
EMMELOORD Er woedde maandagmiddag een brand in een winkel aan de Lange Nering, waarbij sprake was van een rookontwikkeling. De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse, terwijl het personeel al buiten stond. Zij gaven aan dat het vuur achter in de winkel begonnen was. De politie ging het pand binnen en zag kans het vuur te doven. De brandweer zorgde daarna voor het nablussen. De oorzaak is vermoedelijk een technisch mankement.