Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrovers gepakt
17-9-2002. De politie heeft vannacht drie mannen aangehouden van 20, 21 en 22 jaar, die worden verdacht van het plegen van een geweldadige straatroof op een fietsende vrouw. De vrouw fietste rond kwart over elf over het fietspad van de Vlaardingenlaan. Tijdens het fietsen belde zij met haar gsm. Plotseling werd zij tot stoppen gedwongen door twee mannen. Een van hen trok een mes en beroofde de vrouw van haar telefoon. Ook haar portemonnee werd meegenomen. Na de overval ging de vrouw meteen naar huis, waar zij haar vriend kon vertellen wat haar was overkomen en hoe de daders eruit zagen. De vriend bedacht zich geen moment en ging op zoek. Op een parkeerterrein aan de Maassluisstraat trof hij een bestelbusje aan met een aantal verdachte personen. Een van hen voldeed aan het signalement dat de beroofde vrouw had opgegeven. De vriend belde direct de politie, die de verdachten even later kon inrekenen.

---
Mysterie gewonde man
17-9-2002. Rond half zeven gisteravond kreeg de eigenaresse van een winkel in de Halvemaansteeg het aan de stok met een nog onbekende man. De vrouw kreeg de indruk dat haar belager een mes wilde trekken en gaf hem een duw. Hierop ging hij er vandoor. Even later werd door gewaarschuwde politiemensen een zwaargewonde man in de buurt aangetroffen. Hij had een steekwond in het bovenlichaam. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Of het om dezelfde man gaat als eerder op de avond is nog niet duidelijk. In verband met de zaak werd een 34-jarige vrouw aangehouden en verhoord. Zij werd later heengezonden. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de gestoken man tijdens het handgemeen met de winkeleigenaresse onbedoeld gewond is geraakt. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 23 21
---
Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.
Overval winkel
16-9-2002. Vanochtend rond kwart voor negen heeft een onbekende man een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Bos en Lommerweg. De man was in het bezit van een vuurwapen en bedreigde het winkelpersoneel. Hij maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte weg. Een mannelijk personeelslid werd enkele malen geslagen en raakte hierbij gewond.


---

Dode en gewonden bij aanrijdingen
Bij verscheidene aanrijdingen dit weekeinde zijn een dode en zeven gewonden gevallen.

Vorticellaweg
Zaterdagavond net na tien uur, reed de bestuurder van een personenauto tegen een paal op de kruising van de Vorticellaweg en de IJdoornlaan. Hierbij raakte hij en de drie overige inzittenden gewond. De vier slachtoffers werden in afzonderlijke ambulances naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder heeft een alchohol bloedproef ondergaan. De kruising is tot kwart over elf afgesloten geweest. Het openbaar vervoer en het overige verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Muiderstraat
Zondagochtend rond tien voor vijf raakte een 19-jarige automobilist gewond bij een aanrijding op de Muiderstraat. De bestuurder kwam vanaf het Meester Visserplein en reed de Muiderstraat in. In de bocht verloor hij vermoedelijk de macht over het stuur. De man reed over het trottoir en kwam hard tot stilstand tegen de muur van de synagoge. Zijn hoofd sloeg tegen de voorruit en hij raakte beklemd. De brandweer heeft hem uit de auto geknipt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht. Ook van deze bestuurder werd het alcoholpromillage in het bloed gecontroleerd.

Rijksweg A-10 (Coentunnelweg)
Zondagavond rond kwart over elf is een 42-jarige inzittende van een personenauto om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding op de A-10 (Coentunnelweg). Het slachtoffer zat in een auto die na een slingerbeweging eerst de rechter vangrail raakte, vervolgens over de kop sloeg en tot slot tegen de middenvangrail tot stilstand kwam. Alle hulpdiensten waren ter plaatse, inclusief een mobiel medisch team. Het slachtoffer is in een ziekenhuis overleden. De 46-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. De weg is enige uren afgesloten geweest.


Getuigen gezocht
9-9-2002 Gistermiddag rond halfvijf werd een 26-jarige vrouw van haar gsm beroofd toen zij het metrostation Wibautstraat verliet. Een onbekende man rukte de gsm uit de handen van het telefonerende slachtoffer en rende ervandoor. De politie heeft in de directe omgeving en in het metrostation tevergeefs gezocht naar de straatrover.Het roofteam is op zoek naar getuigen van deze beroving, of naar mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met:
0 9 0 0 8 8 4 4

Het signalement van de verdachte:

* licht getinte negroïde man

* 1.85 meter lang

* fors postuur

* tussen de 25 en 30 jaar oud

* kort geschoren zwart haar

* gekleed in een wit T-shirt en spijkerbroek
* schoenen met iets geels aan de onderzijde
* zwarte bril met donkere glazen

---

Alcohol- en snelheidscontrole
16-9-2002. Zaterdagavond en -nacht heeft personeel van het wijkteam Autosnelwegen een gerichte verkeerscontrole gehouden op het overtreden van de maximumsnelheid, al dan niet in combinatie met alcoholmisbruik.Deze controles werden gehouden op de rijksweg A-10 en de A-1 bij Diemen. Bij 145 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Hieruit volgden acht aanhoudingen. De bestuurder met het hoogste promillage, 1.4 promille, had ook nog met een snelheid van 176 kilometer per uur gereden. 45 bestuurders werden betrapt op snelheden van boven de 130 kilometer per uur. Van 12 van hen werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij zelfs boven de 150 kilometer per uur reden. Ter plaatse geld namelijk een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. De radarcontroleauto heeft ook nog 150 autos op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 192 kilometer per uur.


---

Zwaargewond na val
16-9-2002. Zondagmiddag tegen kwart voor vier is een 21-jarige man zwaargewond geraakt toen hij uit een raam viel van een woning aan de Admiraal de Ruyterweg. Het slachtoffer kwam bij de onfortuinlijke val op zijn hoofd terecht. Personeel van de traumaheli en de ambulance hebben de man voordat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht, gestabiliseerd. De man is nog buiten kennis maar niet meer in levensgevaar.


---

Bloeding na steekpartij
16-9-2002. Zondagavond tegen kwart over acht kwam een 28-jarige man het politiebureau aan de Balistraat binnenrennen. Een van de benen van de man zat helemaal onder het bloed. Het liep zelfs in zijn schoen. Politiemensen verleenden direct eerste hulp hetgeen even later werd overgenomen door ambulancepersoneel. Het slachtoffer verklaarde dat hij op straat gestoken was. Onderzoek in de omgeving leverde geen dader of getuigen op. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht .
Rugtas vol drugs
16-9-2002. Vrijdagnacht zijn twee mannen van 25 en 29 jaar aangehouden. De 25-jarige man fietste in de Leidsestraat toen hij een stopteken negeerde. Nadat hij staande was gehouden, belde hij zijn 29-jarige handlanger. Toen deze ten tonele verscheen, overhandigde de 25-jarige man hem een rugzak. Hierin bleek een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs te zitten. Beide mannen waren zeer recalcitrant en wilden niet meewerken. De politie was daardoor genoodzaakt bij een van de mannen pepperspray te gebruiken.