Ingezonden persbericht


Persbericht

17 september 2002

Océ maakt aanbod geschikt voor mobiel gebruik
~ mobiele toegang tot documenten door samenwerking met Fenestrae ~

Océ, een aanbieder van kantoorapparatuur, heeft de krachten gebundeld met Fenestrae om haar alles-in-één scan-, print- en kopieeroplossing te 'm-enablen'.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst, zal de Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS), inclusief Fenestrae Faxination, worden geïntegreerd met de kantoorapparatuur van Océ. Hierdoor kunnen gebruikers onmiddellijk via e-mail, fax en SMS documenten verzenden naar en ontvangen op PC's, faxmachines, PDA's en mobiele telefoons. Voorheen konden documenten alleen worden geprint.

De oplossing is voordelig doordat documenten minder vaak hoeven te worden uitgeprint. Bovendien is de oplossing betrouwbaar en veilig omdat het op een snelle en eenvoudige manier documenten direct naar de ontvanger doorstuurt. Gebruikers kunnen ook een SMS sturen naar iemand om hen te laten weten dat een document naar hun email-inbox is gestuurd. Océ's keuzen viel op de oplossingen van Fenestrae omdat zij echte waarde wilden toevoegen aan hun productportfolio. Daarnaast wilden zij hun klanten de mogelijkheid bieden om documenten te versturen naar ieder soort apparaat, waar dan ook ter wereld.

"Wij wilden een manier vinden om de mogelijkheden van ons product uit te breiden en tegelijkertijd ons aanbod naar de klanten te verbeteren," zei Rob Weijers, partner program manager bij Océ. "Met de software van Fenestrae kunnen documenten worden verstuurd naar een serie mobiele apparaten en worden opgehaald door de gebruiker waar die zich dan ook bevindt. Dit biedt enorme kostenbesparingen en zorgt voor een effectievere inzet van middelen."

"Onze samenwerking met Océ is een goed voorbeeld van hoe applicaties voor mobiel gebruik geschikt kunnen worden gemaakt tegen beperkte kosten," zei Nick Horslen, vice-president marketing bij Fenestrae. "We leven nu in een wereld waar iedereen het grootste deel van de tijd onderweg is. Daarom is het belangrijk dat bedrijven te allen tijde data kunnen uitwisselen met ieder apparaat, via ieder netwerk. Door oplossingen te bieden aan bedrijven als Océ, biedt Fenestrae een betrouwbare, veilige en betaalbare mobiele oplossing aan een veel breder publiek.

EMS biedt 24 uur per dag wereldwijde toegang tot bedrijfinformatiesystemen, via mobiele telefoons, laptops en PDA's en over ieder netwerk. Het ondersteunt SAP-, BEA WebLogic-, Lotus-, Microsoft- en XML-applicaties. Daarnaast integreert EMS ook fax-, e-mail- en SMS-capaciteiten en biedt het toegang tot Internet, e-mail en agenda's.

(378 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae's oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae's oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen mobiele oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje, Hong Kong en Australië. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie of fotografie kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: yvonnev@lewispr.com
vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: +31 (0)70 30 15 100 Fax: +31 (0)70 30 15 151 E-mail: kristenm@fenestrae.com Website: http://www.fenestrae.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com