SBS BROADCASTING

TV2 in Hongarije herovert marktleiderschap door herfsprogramma

TV2 in Hongarije herovert marktleiderschap na een succesvolle lancering van hun herfstprogramma

Luxemburg - SBS Broadcasting SA (Nasdaq: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) Deelde vandaag mee dat TV2 in Hongarije haar leiderschap heeft terug gewonnen als de leidende commerciële zender. Geleid door een nieuw beheersteam, TV2's succesvolle première van de eerste Hongaarse versie van Big Brother, samen met het nieuwe herfstprogramma, heeft een sterke kijkers reactie ontvangen. De her opstarting van TV2 op 1 september 2002, bevat meer dan tien nieuwe, op eigen bodem geproduceerde programma's, de volledige James Bond film collectie, alsook een nieuw uitzend ontwerp, gericht naar de jongere, stedelijke kijkers.

Sinds 1 september 2002, heeft TV2 het kijkcijfers leiderschap verworven, tussen alle meest aantrekkelijke demografische groepen van Hongarije. Tijdens de eerste 15 dagen van september, was TV2 marktleider met een prime time kijkers deel van 39,2% in de kijkers groep van 18-49 jaar, met zelfs een meer sterkere kijkers groep van 42,2% in de begeerlijke leeftijdsgroep van 18-29 tijdens prime-time. Deze delen zijn gestegen met 10-15% ten opzichte van het tweede trimester van 2002. TV2's Big Brother uitzendingen hebben bewezen heel populair te zijn, met een gemiddeld kijkers deel van 50% bij alle belangrijke richtgroepen.

Commentaar gevende op de aankondiging, Gabor Kereszty, TV2's Managing Director zei, 'wij zijn zeer opgewonden over de succesvolle her opstarting van TV2. Het succes van Big Brother en ons nieuw programma toont aan dat wij nu de leiding hebben in het aanbrengen van frisse en onderhoudende programma's aan de Hongaarse kijkers. Wij hebben onze belofte gehouden die wij maakte aan onze kijkers en adverteerders dat wij een nieuwe TV2 zouden leveren -waarin TV2 leider blijft in het televisienieuws en informatie in Hongarije terwijl wij toch de wensen van de Hongaarse jongere kijkers voor dynamische en onderhoudende programma's beantwoorden.

SBS is een Europees commercieel televisie en radio uitzendingbedrijf met werkingen in West en Centraal Europa. Landen waar SBS momenteel uitzend zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië en Zweden.

Investeerders - Michael Smargiassi, smarg@braincomm.com, Pers - Glen Dickson, dickson@braincomm.com, beide van Brainerd Communicators,
+1-212-986-6667, Fax - +1-212-986-8302; pers - Catriona Cockburn van Citigate Dewe Rogerson, +44-207-282-2924, Fax - +44-207-282-8040, catriona.cockburn@citigatedr.co.uk, allen voor SBS Broadcasting SA Web

17 sep 02 14:32