Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-09-2002 2e persbericht van dinsdag 17 september 2002

Politiebericht

Eindhoven / Den Haag: Aanhoudingen na ontvoering Dinsdagmorgen om 6.00 uur zijn in een woning aan de Ter Borchstraat in Den Haag drie mannen en twee vrouwen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij betrokken zijn bij de ontvoering van een 23-jarige Eindhovense vrouw.

De Eindhovense vrouw werd maandagmorgen rond 7.00 uur op de Verwerstraat in Eindhoven van haar fiets getrokken en in een personenauto meegenomen. De vrouw was op weg naar haar werk. De politie werd maandagavond door de familie in kennis gesteld van de ontvoering. Er werd meteen een recherchebijstandsteam geformeerd.

Al gauw bleek dat een 24-jarige Eindhovense man betrokken was bij de ontvoering. Na een onderzoek bleken de 24-jarige man en het slachtoffer in een woning aan de Ter Borchstraat in Den Haag te verblijven. Daar werd dinsdag om 6.00 uur binnen gevallen. De vrouw werd bevrijd en de aanwezige personen, waaronder de 24-jarige verdachte, zijn aangehouden. Zij zijn voor onderzoek naar Eindhoven overgebracht. Daar wordt onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van de vijf verdachten bij de ontvoering van de 23-jarige vrouw. Een en ander speelt zich af in de Turkse gemeenschap. De politie was in de afgelopen nacht, samen met collegas van de regio Haaglanden, met dertig mensen in touw.