Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-09-2002
Politieberichten van 17/9 (07.00 tot 13.00 uur)

Surhuisterveen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Gedempte Vaart heeft de politie maandagavond tussen 20.45 en 22.00 uur in totaal 6 bestuurders bekeurd, waarvan de snelste 93 km/u reed terwijl 50 is toegestaan. Een andere automobilist werd betrapt op 90 km/u.

Sneek: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf een open motorbootje dat aan de Franekervaart lag een buitenboormotor gestolen. Het betrof een 8 pk Mariner. De eigenaar (leeftijd onbekend) uit Sneek deed aangifte.

Houtigehage: aanranding
Een 16-jarige inwoonster van Surhuisterveen is dinsdag omstreeks 07.45 uur op het Luchtenveld door een nog onbekende man aangerand. De vrouw fietste vanaf Surhuisterveen over Luchtenveld te Houtigehage, toen zij werd ingehaald door een man op een fiets. De man raakte haar zitvlak aan, waarop ze vanaf het fietspad de rijbaan op reed. Ze bleef op de weg fietsen tot ze een groep jongens voor haar zag fietsen. Ze reed inmiddels op de Folgesterloane. Ze ging weer op het fietspad rijden en haalde het groepje jongens in. Op een gegeven moment bleek de man haar toch weer te hebben ingehaald. Toen hij naast haar fietste haalde hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek en sloeg onwelvoeglijke taal uit. De vrouw is daarop hard weg gefietst en heeft de man daarna niet meer gezien. Zijn signalement luidt: lengte ongeveer 1.80 meter, blanke huidskleur (zonnebank) getint, dikke bos bruin krullend haar, aan de achterzijde opgeschoren, ca. 16 a 17 jaar oud, wenkbrauwen in een driehoek vorm, kleur zwart, smal postuur en gekleed in trainingsjack zwart met blauw en wit op de mouwen en spijkerbroek met vakken erop kleur blauw. De man fietste op een oud model herenfiets met achterop een tas onder de snelbinders. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

Leeuwarden: aanhoudingen
Een 18-jarige Leeuwarder en een 22-jarige Hagenaar zijn dinsdag om 11.30 uur op het Wilheleminaplein aangehouden op verdenking van het bezit van drugs. Surveillerende agenten zagen hoe de twee bij de Mercuriusfontein iets uitwisselden, waarop ze gecontroleerd werden. Beide mannen bleken in het bezit te zijn van enkele bolletjes cocaïne, waarop ze werden aangehouden.

Bureau Communicatie: 058 8808272