Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW: Maatregelen op het terrein van SZW

Nr. 2002/111
17 september 2002

Beleidsvoornemens in 2003 op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aanpak van de WAO en preventie van ziekteverzuim
- In 2003 wordt een wetsvoorstel ingediend voor een nieuw WAO-stelsel. Alleen volledig en duurzaam arbeidsongeschikten krijgen toegang tot de WAO. Gedeeltelijk arbeidsongeschikten (vanaf 35 procent) moeten zoveel mogelijk in staat worden gesteld aan het werk te blijven.
- Werkgevers gaan het loon van hun zieke medewerkers vanaf 2003 twee jaar doorbetalen in plaats van één jaar. Deze maatregel geldt voor nieuwe ziektegevallen.

- De gedifferentieerde PEMBA-premie voor bedrijven met minder dan 25 werknemers wordt per 1 januari 2003 afgeschaft.
- In zeven tot tien arboconvenanten worden in 2003 afspraken gemaakt met sociale partners over verzuim en reïntegratie in de sectoren waar de risico,
s het grootst zijn.

Bevorderen uitstroom uit de bijstand en reïntegratie
- In de eerste helft van 2003 wordt een wetsvoorstel ingediend om gemeenten meer eigen verantwoordelijkheid en vrijheid te geven bij de inzet van reïntegratiemiddelen. Bovendien krijgen gemeenten een groter belang bij de reïntegratie van bijstandsgerechtigden door een maximaal financieel belang en een maximale prikkel.

- Het aantal I/D-banen (gesubsidieerde banen) wordt in 2003 teruggebracht van 60.000 tot 45.500. Dit kan worden gerealiseerd door 6.500 niet benutte I/D-banen niet in te vullen, een uitstroom te realiseren van 8.000 banen en vrijgekomen banen niet opnieuw te bezetten. Het aantal WIW-banen (een andere vorm van gesubsidieerde arbeid) wordt teruggebracht van 31.000 (eind 2001) tot gemiddeld 27.000 in 2003.

Levensloop en emancipatie

- Met de nieuwe regeling Verlofknip kunnen mensen vanaf 2003 sparen om onbetaald verlof te financieren. Deze basisregeling levensloop vervangt de huidige spaarloonregeling en de financiële tegemoetkomingen voor ouderschapsverlof en loopbaanonderbreking. De huidige verlofspaarregeling blijft daarnaast bestaan (een regeling om tijd-voor-tijd of geld-voor-tijd te sparen zonder bonus). In een breder kader, waarbij ook de relatie met pensioenen wordt betrokken, zal het kabinet het thema levensloop verder uitwerken.
- Gemeenten kunnen gebruik maken van een financiële stimuleringsmaatregel om het aantal kinderopvangplaatsen in 2003 uit te breiden met 10.000 plaatsen tot een totaal van 171.000 plaatsen.
- In 2003 worden de resultaten gepresenteerd van de experimenten in het kader van de Stimuleringsmaatregel Dagindeling. Deze experimenten moeten de combinatie arbeid en zorg vergemakkelijken.
- Met behulp van convenanten met werkgevers gaan in een periode van vier jaar (tot 2006) 70.000 herintredende vrouwen aan het werk.

Werk en inkomen

- Voor mensen met een baan gaat de fiscale arbeidskorting in 2003 in totaal met 119 euro omhoog. Tegelijkertijd worden voordelen afgeschaft die werkgevers nu krijgen als zij mensen in dienst nemen tegen een laag loon (SPAK) of die langdurig werkloos zijn (VLW).

Bevorderen arbeidsdeelname ouderen en maatregelen in de WW
- Werklozen vanaf 57,5 jaar krijgen weer een sollicitatieplicht, te beginnen met degenen die recente werkervaring hebben.
- Werkgevers die werknemers vanaf 57,5 jaar ontslaan, gaan een eigen bijdrage betalen in de WW-lasten om het gebruik van de WW als afvloeiingsregeling tegen te gaan. De streefdatum hiervoor is 1 juli 2003.

- De duur van de vervolguitkering van de WW (de uitkering die volgt op de uitkering die van het loon is afgeleid) wordt beperkt tot een jaar. De streefdatum hiervoor is 1 april 2003.

- Uitgangspunt bij de duur van de WW-uitkering is niet langer de leeftijd van de betrokkene, maar meer dan voorheen het feitelijke arbeidsverleden. De streefdatum hiervoor is 1 april 2003.

Pensioenen

- In het voorjaar van 2003 wordt een nieuwe, gemoderniseerde Pensioenwet ingediend bij het parlement.

- Het kabinet overlegt met de sociale partners over een nieuw pensioenconvenant in het najaar van 2002. Dit convenant moet toekomstbestendige pensioenen waarborgen, zonder dat dit ten koste gaat van een verantwoorde ontwikkeling van de arbeidskosten.

Minder regels, vermindering administratieve lasten
- In het najaar van 2002 komt er een plan van aanpak om de regelgeving op het beleidsterrein van SZW te verminderen en te vereenvoudigen.

Fraudebestrijding
Een reeks van maatregelen moet tot 2006 bijdragen aan bestrijding van fraude en misbruik. In 2002 en 2003 gaan de volgende maatregelen van start:

- Er komt een landelijk dekkend netwerk van interventieteams (waarin opsporingsambtenaren van verschillende overheidsdiensten samenwerken).

- Verbetering van het beheer van sofinummers.
- Uitbreiding van het aantal controles van uitkeringsgerechtigden.
- Intensievere controle en opsporing.


---
De volledige tekst van de Sociale Nota en de begroting 2003 staan op de internetsite van het ministerie van SZW: www.szw.nl

17 sep 02 15:15