Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe provinciale consulent voor amateur-kunstenaars

17-9-2002
GS willen een nieuwe consulent aantrekken, die in de provincie Utrecht amateur-kunstenaars op het terrein van de akoestische muziek ondersteunt. Hiervoor wordt de komende twee jaar 50.000,- uitgetrokken. De consulent wordt geplaatst bij het provinciale servicestation voor amateur-kunstenaars in Utrecht, ZIMIHC.

Amateurkunst groeit en bloeit in de provincie Utrecht. Dit betekent steeds meer aandacht voor deskundigheidsbevordering, kadertraining en samenwerking. Reden voor GS om naast consulenten voor creatief schrijven, dans en een verkenner voor multiculturele projecten een derde begeleider van Utrechtse amateur-kunstenaars mogelijk te maken. Het gaat om een consulent die zich inzet voor akoestische muziek - een verzamelnaam voor o.a. jazz, drumbands, klassiek en fanfares. De meeste muzikanten in het Utrechtse amateur-circuit zijn hiermee actief.

De consulent krijgt als opdracht mee om een netwerk aan te leggen tussen de diverse gezelschappen, een podiumcircuit op te bouwen, festivals en programma's voor te bereiden en amateur-gezelschappen helpen met scholing en training. De nieuwe consulent zal verder een bijdrage leveren aan het Virtuele Kunsthuis van de provincie, de ontmoetingsplek op internet voor Utrechtse amateur-kunstenaars. Het webadres van deze interactieve site is www.kunsthuisutrecht.nl

De statencommissie Cultuur en Economie adviseert op 30 september over dit voorstel van het college.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-258 31 96 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl