FNV BONDGENOTEN

Vakbonden en Akzo Nobel akkoord over sociaal plan

De vakbonden hebben afgelopen nacht met Akzo Nobel een akkoord bereikt over een sociaal plan voor locatie Hengelo van het chemieconcern. Akzo wil de chloor/MCA-fabriek in Hengelo sluiten en de productie verplaatsen naar Delfzijl. De zoutfabriek van Akzo in Hengelo blijft open, maar wordt gereorganiseerd.

In het sociaal plan zijn ondermeer afspraken gemaakt over van-werk-naar-werk-begeleiding, verschillende vertrekregelingen en een ouderenregeling. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen weer binnen Akzo ander werk aan te bieden, waarbij dan zoveel mogelijk banen in Hengelo zelf behouden moeten blijven. Voor de dan resterende medewerkers geldt, dat zij in ieder geval een functie bij de locatie in Delfzijl krijgen aangeboden.

Ben Roodhuizen, bestuurder van FNV Bondgenoten, is blij dat hij er toch met Akzo Nobel is uitgekomen:'We hebben een zware tijd achter de rug bij Akzo Hengelo. Vooral voor de werknemers zijn de afgelopen maanden erg moeilijk geweest. Er was veel onrust en dat leidde zelfs tot een aantal wilde acties. Bij ledenvergaderingen vandaag is een ruime meerderheid met het plan akkoord gegaan'.

Het sociaal plan bij Akzo Nobel locatie Hengelo geldt voor 320 mensen.