Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC Software introduceert een serie oplossingen
voor het beheer van het mySAP®-ecosysteem

Oplossingen garanderen optimale prestatie van de belangrijkste zakelijke diensten, waardoor hogere klanttevredenheid wordt gerealiseerd en zakelijke risico's worden gereduceerd

AMSTERDAM -- 17 september 2002 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, heeft tijdens de Sapphire-bijeenkomst in Lissabon verschillende op SAP gebaseerde oplossingen geïntroduceerd waarmee klanten hun mySAP®-ecosysteem (zowel de mySAP-applicatie als de systemen diee het gebruikt) kunnen beheren. Door de mogelijkheid om de SAP-omgeving te monitoren en beheren kunnen ondernemingen een optimale besturing van hun kritische zakelijke diensten bereiken. Hiermee kan een maximaal resultaat uit de omvangrijke investeringen in mySAP-technologieën worden behaald en de TCO (total cost of ownership) van de gebruiker worden verlaagd. BMC Software zal geavanceerde mySAP-oplossingen leveren voor het beheer van SAP-activiteiten, -databases, -storage, -netwerken en -systeemprestatie. Het beheer van deze oplossingen wordt bestuurd vanuit een standaard SAP GUI (graphical user interface).

De volgende oplossingen zijn beschikbaar voor het beheer van mySAP-applicaties:
· Enterprise Application Management Essentials optimaliseren de zakelijke dienstverlening en verbeteren de ervaringen van de eindgebruiker door beheer van het zakelijke transactietraject. Deze oplossing verhoogt de prestaties en beschikbaarheid en verlaagt de totale kosten van applicatiebezit. · Scheduling for Enterprise Applications helpt bij het beheer van onderlinge afhankelijkheden die ontstaan wanneer bedrijfsprocessen worden uitgebreid buiten de mySAP-specifieke technische omgeving met diverse applicatie- en databaseplatforms. Het pakket biedt beheer- en planningmogelijkheden voor de productieomgeving vanuit één controlepunt. Daarnaast worden veel handmatige processen geautomatiseerd en wordt hiermee platformspecifieke training en kennis overbodig.
· Security Management for Enterprise Applications automatiseert het beheer van het bedrijfsbeleid wat betreft infrastructuur, om te garanderen dat de juiste personen op het juiste moment de juiste toegang hebben tot mySAP bedrijfskritische bronnen en andere applicaties.
· Database Management for Enterprise Applications garandeert optimale prestaties, administratie en recovery voor mySAP bedrijfskritische data in complexe, heterogene omgevingen.

· Network Administration for Enterprise Applications biedt pro-actieve capaciteitsplanning om te garanderen dat netwerken de bedrijfskritische mySAP-transacties transporteren naar eindgebruikers en dat de apparatuur de vraag aankan.
· Storage Management for Enterprise Applications biedt een gecentraliseerd overzicht en centrale rapportage van alle heterogene storagebronnen binnen de mySAP-omgeving, waardoor de prestaties kunnen worden ingesteld, de storage exact kan worden voorspeld en de capaciteit kan worden gepland. · Performance Assurance® for Enterprise Applications optimaliseert de prestaties van de gehele mySAP-omgeving, waardoor een hogere klanttevredenheid wordt bereikt, de processen voor capaciteitsplanning efficiënter kunnen worden en onnodige upgrades worden vermeden. · Output Management for Enterprise Applications biedt volledig beheer van bedrijfsdocumenten en -rapporten, inclusief die van oudere applicaties, vanuit één geconsolideerde 'view'. Deze naadloos geïntegreerde 'view' is beschikbaar via de standaard SAP-interface.

Deze reeks oplossingen maakt deel uit van de BMC Software oplossing voor Enterprise Applications Management, dat bedrijfsdienstverlening optimaliseert door de gehele applicatieomgeving te beheren. De eerste serie oplossingen komt begin oktober uit. Voor meer informatie over bedrijfsapplicatiebeheer voor SAP, ga naar www.bmc.com/products/, klik op products & services, vervolgens op Enterprise Applications en tenslotte op SAP Management.

BMC Software
BMC Software is de leider op het gebied van enterprise systeembeheer. De onderneming helpt klanten pro-actief bij het verbeteren van de service, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van haar Assuring Business Availability®-concept. De oplossingen van BMC Software omvatten bedrijfssystemen, applicaties en databases. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in het boekjaar 2002 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com/netherlands.

###

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2002, BMC Software, Inc. All rights reserved.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com