NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

Corry Brokken wint verkiezing favoriete auteur

PERSBERICHT
17 september 2002

CORRY BROKKEN WINT VERKIEZING FAVORIETE AUTEUR

LEZERS VITAAL.NL BRENGEN HUN STEM UIT

Ruim 900 bezoekers stemden
Lezers van vitaal.nl konden de afgelopen weken op de boekenspecial van het online magazine hun stem uitbrengen op hun favoriete auteur. Rond de sluiting, dinsdagmiddag 17 september, hadden ruim 900 bezoekers gestemd.

Met 23% van de stemmen kozen zij Corry Brokken tot hun favoriete auteur.

Op vrijdag 20 september om 13.30 uur zal zij in het vitaal.nl literair café, hal 1 stand D.116, extra in het zonnetje worden gezet.

Vote result
Wie is uw favoriete auteur?
Roos Verlinden 19%

Jeroen Teelen 17%

Patty Harpenau 2%

Renee Maas 2%

Corry Brokken 23%

Aad van den Heuvel 17%

Trees van Rijsewijk 17%

Total number of votes: 946

Motiveringen van lezers

'Ik ben al jaren fan van Corry Brokken. Alle platen van vroeger heb ik nog. En Wat Mij Betreft heb ik ook gelezen. Geweldig, zo openhartig als ze schrijft over alles wat in haar leven is gebeurd.(...) Ben heel nieuwsgierig naar uw nieuwe boek.'

'Ik heb het eerste boek van Corry Brokken in een adem uitgelezen. Het verhaal over de dochter, die haar beide benen verloor als gevolg van bloedvergiftiging vond ik ook heel aangrijpend. Ik vind het geweldig dat u doorgaat met schrijven.'

'In één ruk heb ik Wat Mij Betreft uitgelezen. Ik ben onder de indruk van de open manier van vertellen van Corry Brokken. Ze verdient het om deze verkiezing te winnen.'

Groots literair café op de 50+ Beurs
Vitaal.nl organiseert van 18 tot en met 22 september op de 50+ Beurs het vitaal.nl literair café. Maar liefst 25 auteurs van 7 verschillende uitgeverijen lezen voor uit eigen werk, geven diapresentaties en signeren aansluitend hun boeken.

Mies Bouwman bijt op woensdagochtend 18 september het spits af. Haar eerste kinderboek Rambamboelie overhandigt ze aan mr. Pieter van Vollenhoven. Dit doet ze natuurlijk samen met illustrator Philip Hopman.

Het complete programma vindt u in de agende van de boekenspecial van vitaal.nl.

Voor de pers
Pers is uitgenodigd voor het vitaal.nl literair café. Hun komst kunnen zij van tevoren kenbaar maken bij Janneke Eigeman, organisator (telefoon: 06-53176 865).
Het is ook mogelijk om direct naar de perskamer van de Jaarbeurs te gaan. Men verwijst u daar naar de juiste stand.

17 sep 02 18:42