Provincie Noord-Brabant

Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht

Expositie 'Brabant leeft met water' in provinciehuis

Water: te weinig, te veel of te vies

Tot en met 25 oktober is in de hal van het provinciehuis van Noord-Brabant een expositie te zien over water, het kostbare en kwetsbare bezit van Brabant. Op een interessante en verassende manier kan men kennismaken met water in al haar facetten. Verder zijn er educatieve projecten te bezichtigen en is er een multimediapresentatie van het project 'Ruimte voor de rivier'. Tot slot hangt er een uitgebreide fotoreeks van Rien van Heesewijk over de Dommel in al haar facetten. De expositie is geopend tijdens kantooruren van 08.00 tot 18.00 uur.

De bezoeker kan zien hoe de provincie, de gemeenten, waterschappen en vele anderen er samen voor zorgen dat Brabant blijft beschikken over voldoende en schoon water De provincie Noord-Brabant wil dat het water bijdraagt aan een gezonde omgeving voor mens, dier en plant, waarin we veilig en comfortabel kunnen wonen. Maar waar ook ruimte is voor economische en ecologische ontwikkeling.

Te veel, te weinig of te vies
Wat iedereen met water wil loopt nogal eens uiteen. Wat de een te veel vindt is voor de ander juist te weinig water. En zo wordt er ook verschillend gedacht over 'te vies' water. De provincie Noord-Brabant probeert in al deze standpunten de juiste balans te vinden. De provincie geeft in een waterhuishoudingsplan aan hoe met het grond- en oppervlaktewater in Brabant moet worden omgegaan. Dit provinciaal plan dat rekening houdt met het rijksbeleid, vormt de basis voor maatregelen door de waterschappen.



Provincie Noord-Brabant