NU'91

Zorgnota 2003

Deze barre tijden van rationalisatie, marktwerking en efficiency in de plannen voor de gezondheidszorg, zijn voor NU91 aanleiding om haar stokpaardjes wederom van stal te halen. NU91 blijft het komende jaar pleiten voor drie punten: betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden, meer carrièreperspectief, en zorg voor de zorg.

Betere arbeidsvoorwaarden

Het grootste gemis in de nota zijn betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden. Niet meer efficiency in het werk van de beroepsgroepen is de oplossing, maar een beter salaris en betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Als beroepsbeoefenaars beter worden betaald, wordt het voor meer mensen aantrekkelijk om het verpleegkundige en verzorgenden beroep te kiezen. Daarnaast zorgen betere arbeidsvoorwaarden ervoor dat de uitstroom van werknemers vermindert. Dat strookt met de conclusies in de rapporten van de commissie-Van Rijn en de commissie-Derksen, die een belangrijke leidraad voor NU91 vormen.
Betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden komen in de visie van NU91 het beste tot hun recht in een eigen CAO voor verpleegkundigen en verzorgenden. Dat blijft het doel voor NU91. De DBC- systematiek biedt daarbij kansen voor de beroepsgroep.

Carrièremogelijkheden

NU91 betreurt het dat er in de nota nauwelijks plannen zijn te vinden omtrent carrièremogelijkheden voor verpleegkundigen en verzorgenden. Het aantal aanmeldingen aan de opleidingen stijgt dan wel, maar de vraag is of afgestudeerden in de zorg blijven werken als zij erachter komen dat er eigenlijk geen mooie loopbaan in de verpleging in het verschiet ligt? Als het aan NU91 ligt wel. Daarom blijft NU91 werken aan plannen voor beroepsinhoud en carrièreperspectief

Zorg voor de zorg

Ondanks dat er in de Zorgnota niets over is terug te vinden, hoopt NU91 dat de minister en de staatssecretaris het komende jaar de zorg voor de zorg niet uit het oog verliezen. Het gaat in de zorg per slot van rekening op de eerste plaats om de menselijke maat: het hoofd, het hart en de handen. Uit een onderzoek naar de arbeidsbeleving in de zorgsector komen schrikbarende cijfers naar voren. Zo heeft bijna zeventig procent van de werknemers te weinig tijd om cliënten persoonlijke aandacht te geven. Ruim zestig procent komt niet voldoende toe aan de kerntaak, het verzorgen van cliënten. NU91 vindt het onbestaanbaar dat er in de zorg anno 2002 nog zulke percentages vóórkomen. Ander belangrijk aspect van zorg voor de zorg is de veiligheid van werknemers. NU91 komt zo snel mogelijk in actie als er een melding komt van geweld of gevaar op de werkvloer. Van regeringszijde verwacht NU91 dat er voorwaarden worden geschapen om de veiligheid in zorginstellingen te verbeteren. Dat is in de ogen van NU91 net zo belangrijk als veiligheid op straat.

Gesprek met Bomhoff

NU91 wil graag met de minister in gesprek gaan om de bovenstaande punten onder zijn aandacht te brengen. In dat gesprek vernemen wij graag hoe minister Bomhoff denkt over onze plannen. NU91 hoopt een gewillig oor te vinden; een minister als een partner met wie concreet zaken te doen valt aan en rond het bed. Aan de kant van NU91 staat niets in de weg om het in de Zorgnota geformuleerde begrip partnerschap op een goede manier in te vullen.