Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-09-2002 Mediaberichten 17 september 15.00 uur

Tientallen tips na uitzending Opsporing Verzocht

MILSBEEK Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie Limburg-Noord maandagavond zon vijfendertig tips gekregen. Hoofdzakelijk met informatie over de kussensloop. Verder nog enkele andere belangrijke tips die verder onderzocht gaan worden. De politie denkt dat er in de loop van de dag mogelijk nog meer aanwijzingen komen omdat er maandag onduidelijkheid is ontstaan over het tijdstip van uitzenden. In 1e instantie zou dat 22.00 uur zijn, later werd dat toch 19.00 uur. Na de herhalingen op dinsdag hebben nog zon 15 mensen gereageerd. In totaal zijn er circa 50 tips binnengekomen die verder zullen worden onderzocht.

Ruziemakers aangehouden

BLERICK De politie heeft maandagavond in de Maasbreesestraat 2 mannen van 32 en 42 jaar uit Blerick aangehouden die het met elkaar aan de stok hadden gekregen. Op straat trof de politie de 42-jarige aan, gewapend met een bijl en houten stok. Met de stok bedreigde hij de politie waarna hij met pepperspray werd uitgeschakeld. Even later werd ook de 32-jarige man aangehouden, op verdenking van mishandeling. Vermoedelijk heeft hij de ander met een mes in zijn arm gesneden. Beide mannen zijn ingesloten en de politie onderzoek de toedracht van het gebeuren.

40% bromfietsers zonder helm

ROERMOND 22 van de 54 gecontroleerde bromfietsers bleken maandagmiddag de helm niet of niet goed op te hebben en zijn daarom bekeurd. De politie van de basiseenheid Roerstreeks had al langer het idee dat de bromfietsers rond de Kapellerlaan en de Kasteel Hillenraedtstraat het niet zo nauw namen met de helmdraagplicht. En dat bleek te kloppen. Samen met medewerkers van het Verkeershandhavingsteam zijn er tientallen bromfietsers gecontroleerd en bekeurd. De resultaten van de
1e controle zijn voor de politie aanleiding vaker en op grotere schaal controles te gaan houden.