Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-09-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 15.30) Dinsdag 17 september 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Maandagavond 16 september 2002 heeft de politie tegen een 33 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De inwoner van Heerlen was omstreeks 21.40 uur op de Roebroekweg te Heerlen betrokken bij een kop/staart aanrijding waarbij hij achter op een andere personenauto reed. Nadat de bestuurder van de aangereden personenauto op de auto van de veroorzaker toeliep reed de veroorzaker van het verkeersongeval weg van de plaats van de aanrijding. Het kenteken van de veroorzaker van het verkeersongeval werd echter opgeschreven en daarna ter beschikking van de gewaarschuwde politie gesteld. Deze heeft de weggereden automobilist in zijn woning aangehouden. Aan het politiebureau wees zijn ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.8 en 1.0 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, wapens in auto aangetroffen:
Maandagmiddag 16 september 2002 heeft de politie tegen een 24 jarige inwoner van Keulen proces-verbaal nadat in zijn auto een gasalarmpistool en een stroomstootwapen werden aangetroffen. Een politiepatrouille controleerde omstreeks 15.30 uur een personenauto die op de Heldevierlaan te Heerlen geparkeerd stond. In de auto trof de politie drie personen aan. Het drietal was drugs aan het gebruiken waarna de personen een de auto aan een onderzoek werden onderworpen. Drugs werden niet aangetroffen maar in een opbergvak in een van de portieren trof de politie een gasalarmpistool en in de kofferbak een stroomstootwapen aan. Het drietal werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar bleek dat een van de inzittenden, de 24 jarige inwoner van Keulen, de eigenaar van de wapens was. De twee anderen werden daarop meteen in vrijheid gesteld. Tegen de 24 jarige inwoner van Keulen werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd. Na verhoor werd ook hij in vrijheid gesteld. Beide wapens zijn door de politie in beslag genomen.

Heerlen, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Varenerf te Heerlen. Onbekend is hoe de inbreker in de woning heeft weten te geraken. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van een valse sleutel. De woning werd door de inbreker doorzocht waarbij o.a. stereoapparatuur, een televisie en geluidsboxen werden weggenomen. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, woninginbraak:
Maandagmorgen 16 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Magnoliastraat te Heerlen. Een deur van de woning werd met een breekvoorwerp opengebroken, waarna de woning doorzocht werd. Ontvreemd werden een GSM, enkele bankpasjes, en laptop, een videocamera en portemonnees met een inhoud van enkele honderden guldens. Een buurtgenoot ontdekte de inbraak en dacht ook de inbreker gezien te hebben. Deze man achtervolgde hij een tijdje waarop de inbreker zich betrapt voelde en wegspurtte. Daarbij liet hij in een tuin aan de Willem Barentzstraat de gestolen spullen achter. Mogelijk is deze inbreker, die onbekend bleef, ook verantwoordelijk geweest voor een inbraak die gepleegd werd in een woning aan de Carisven. Hier sneuvelde een ruit bij het forceren van een achterdeur. De woning werd doorzocht waarbij de inbreker gebruik maakte van de douche. Een breekvoorwerp liet hij in de woning achter. Vermoedelijk heeft hij hier alleen een paar handschoenen ontvreemd. Een onderzoek in de omgeving door de politie had geen resultaat meer. De inbreker bleef onbekend.

Kerkrade, bespoten met traangas:
Twee inwoonsters van Kerkrade zijn maandagmiddag 16 september 2002 omstreeks 15.40 uur bespoten met traangas. Zij liepen buiten een paar branderige ogen geen letsel op.
Beide fietsers reden over de Kerkradersteenweg in de richting van de Kerkraderweg te Kerkrade. In de tunnel kwamen zij twee personen met een fiets aan de hand tegen die de fietser tussen hen door lieten rijden. Meteen nadat beide fietsers de voetgangers gepasseerd waren voelden beiden branderige ogen. De fietsers botsten even tegen elkaar maar liepen geen letsel op. Na enige tijd waren beiden weer in staat goed te kunnen zien maar beide voetgangers waren toen al verdwenen. Beide fietsers hebben van het voorval bij de politie melding gemaakt.

Eygelshoven, snelheidscontroles:
Op maandag 16 september 2002 heeft de politie tussen 10.00 en 13.00 uur op de Drievogelstraat en de Laurastraat snelheidscontroles gehouden. In het totaal werd de snelheid gemeten van 788 motorvoertuigen waarvan 42 bestuurders harder reden dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. Op de Drievogelstraat bleek 64 km per uur de hoogste snelheid te zijn, op de Laurastraat was 82 km per uur de hoogst snelheid. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Kerkrade, vernieler/geweldpleger aangehouden:
Een 26 jarige inwoner van Kerkrade is maandagavond 16 september 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van meerdere vernielingen en een bedreiging waarbij een mishandeling plaatsvond. De politie werd maandagavond naar de Pieterstraat te Kerkrade ontboden waar een ruit van een personenauto ingeslagen was. Een getuige had de vernieling zien plaats vinden en had de politie gewaarschuwd. Met het door de getuige verstrekte signalement ging de politie opzoek. Ook op de Bosweg, de Beukenbosweg, de Ahronstraat en de Lindenlaan trof de politie autos aan die een vernielde ruit hadden. Op de Zonstraat trof de politie twee mannen aan die met elkaar in gevecht waren. Het vechtende tweetal werd uit elkaar gehaald waarbij bleek dat de door de politie gezochte man een andere man op straat had lastig gevallen. Deze werd daarbij met een mes bedreigde maar het mes werd uit zijn handen getrapt. Daarna volgde de vechtpartij. De veroorzaker van de vernielingen en de gepleegde bedreiging en mishandeling werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het aangetroffen vlindermes werd in beslag genomen. In de loop van dinsdagmorgen werd de verdachte in verzekering gesteld. Tot vandaag hebben vijf benadeelden bij de politie aangifte gedaan van vernieling.