Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-09-2002 Persbericht district Maastricht
Dinsdag 17 september 2002

Maastricht Snelheidscontrole: 10% rijdt te hard

Maandagmiddag werd op de Brusselseweg in Maastricht een snelheidscontrole gehouden. Tiussen 12.45 uur en 14.30 uur passeerden 1036 voertuigen. Hiervan reden er 103 te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 79 km/h waar 50 is toegestraan.

Maastricht Aanrijding met letsel

Op maandagmiddag, omstreeks 14.30 uur, vond er op de Fregatweg in Maastricht een ongeval plaats waarbij een vrachtauto en een fietser betrokken waren.

Het ongeluk gebeurde toen de trekker met oplegger, bestuurd door een 26 jarige inwoner van Antwerpen, rijdend in de richting van Bunde rechtsaf de Hoekerweg wilde inrijden. Bij het naar rechts afslaan heeft de bestuurder de bromfiets, die in dezelfde richting reed, niet kunnen zien. De bromfietser, een 16 jarige inwoner van Bunde, raakte onder de vrachtauto en liep verwondingen aan zijn onderlichaam op. Hij werd door de ambulance naar het AZM vervoerd waar hij werd geopereerd.

Maastricht Alcohol en verkeer

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 2.55 uur, werd op de Cabergerweg een 46 jarige automobilist uit Seraing gecontroleerd. De man bleek in het opsporingsregister te staan vermeld ter zake het rijden onder invloed en had daarvoor een boete van ruim 360 openstaan. Tijdens de controle kregen de agenten de indruk dat de man onder invloed verkeerde. In het bureau mislukte tot driemaal toe de blaastest waarna de medewerking voor een bloedproef werd gevraagd. Dit weigerde de man. Ter zake het weigeren van de bloedproef werd proces verbaal opgemaakt.