Gemeente Eemnes

Gemeenteberichten week 38

Bouwplannen

Ingekomen meldingen/aangevraagde bouwvergunningen
- Zomertaling 10, plaatsen carport, ingekomen 10 september 2002.
- Kamgras 16, 18, 20 en 22, plaatsen dakkapellen (voorgevel), ingekomen 11 september 2002.

Kapvergunningen

Ingekomen en verleende kapvergunning

- Wakkerendijk 210, een berk.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Leys, allen van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 109,- voor burgers en 218,- voor rechtspersonen.

Bestemmingsplannen

Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Rietgors 70, bouwen schuur.

- Nieuweweg 42, bouwen aanbouw aan zijkant woning.
- Rietgors 51, vergroten woning. - Bramenberg 9, gewijzigd uitvoeren eerder verleende bouwvergunning voor het oprichten van een bedrijfspand.

Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na interne vrijstelling of vrijstelling van het bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf 20 september 2002 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Kinderopvang in Eemnes: de laatste ontwikkelingen

Dit voorjaar is in opdracht van de gemeente een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan kinderopvang in Eemnes. De uitkomst van dat onderzoek maakt duidelijk dat realisatie van kinderopvang op korte termijn zeer wenselijk is. Vervolgens is een beleidsvisie opgesteld op grond waarvan concrete plannen werden gemaakt.

Omdat waarschijnlijk pas na 2005 voor een permanent onderkomen voor kinderopvang gezorgd kan worden, zullen wij de voorziening voorlopig moeten huisvesten op een tijdelijke locatie. Het voornemen voor tijdelijke huisvesting op het terrein ten oosten van de Hilt wordt op 30 september 2002 aan de raad voorgelegd.

Uit telefonische reacties die wij met regelmaat ontvangen blijkt dat veel ouders hun kinderen nu al willen inschrijven voor een plaats in de toekomstige kinderopvang. Tot nu toe was daar nog geen gelegenheid voor, omdat de keuze voor de organisatie die de opvang gaat aanbieden nog niet definitief is. Wij verwachten dat deze beslissing op korte termijn genomen zal worden.

Om tegemoet te komen aan de wens van ouders zal op het gemeentehuis een intekenlijst gelegd worden, waarop men kan aangeven dat men belangstelling heeft. Deze geïnteresseerden ontvangen zo snel mogelijk de informatie over waar en wanneer zij zich kunnen aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. van der Veen, tel. 5390674

Landelijke collectieve sloopregeling GLTO

In veel gemeenten worden momenteel sloopvergunningen afgegeven aan agrariërs die in het kader van de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken (RBV) bedrijfsgebouwen willen slopen.

Om agrariërs te ondersteunen bij de sloop van bedrijfsgebouwen heeft GLTO (Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) samen met haar zusterorganisaties in Limburg en Noord-Brabant een collectieve sloopregeling opgezet. De sloopregeling is bedoeld voor deelnemers aan de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken, maar ook andere agrariërs die gebouwen willen slopen kunnen deelnemen.

De gezamenlijke aanpak heeft veel voordelen voor de boeren. Deelnemers zijn in veel gevallen gunstiger en voordeliger uit dan dat ze de sloop individueel regelen. GLTO heeft met het sloopbedrijf AVR een contract kunnen afsluiten. Dit heeft geleid tot een gunstige prijs- en kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn de deelnemers ook verzekerd van een zorgvuldige en milieuverantwoorde aanpak. In Limburg zijn al goede ervaringen opgedaan met deze collectieve sloopregeling. Tot nu toe heeft ongeveer de helft van de geïnteresseerden besloten de sloopwerkzaamheden door het bedrijf uit te laten voeren.

Boeren die meer informatie willen over de collectieve sloopregeling of willen deelnemen aan de regeling kunnen zich melden bij het GLTO Informatiecentrum, telefoon (0900) 2020550. Aanmelding per e-mail is ook mogelijk via info@glto.nl.