Ingezonden persbericht


Meer dan 100.000 aanmeldingen voor .Mac van Apple

Bunnik, 17 september 2002 - Apple kondigt vandaag aan dat meer dan 100.000 Mac-gebruikers zich hebben geabonneerd op .Mac, het pakket met internetvoorzieningen en programmatuur van Apple dat in juli is geïntroduceerd. Het .Mac-pakket bestaat uit 100 MB opslagruimte op het internet, die eenvoudig te benaderen is via de Finder van Mac OS X, hosting van de website van de abonnee, digitale iPhoto-fotoalbums en iCal-agenda's, een e-mailvoorziening met IMAP-, POP- en webmailtoegang, en antivirus- en back-upprogrammatuur.

"Wij vinden het geweldig dat er nu al meer dan 100.000 .Mac-abonnees zijn", aldus Sina Tamaddon, Senior Vice President Applications van Apple. "Elke dag melden zich meer dan 1000 nieuwe .Mac-abonnees aan. Dit bewijst dat veel van onze gebruikers hun digitale levensstijl willen uitbreiden naar het internet."


.Mac is een service waarop gebruikers zich voor USD 99,95 per jaar kunnen abonneren. Iedereen die sinds 16 juli 2002 een iTools-account heeft, kan zich voor de speciale introductieprijs van USD 49,95 voor het eerste jaar abonneren op .Mac. Deze aanbieding geldt tot 30 september 2002, de dag waarop de iTools-service komt te vervallen. Nieuwe Mac-gebruikers kunnen zich aanmelden voor een gratis .Mac-proefperiode van 60 dagen via www.mac.com. .Mac is verkrijgbaar via www.apple.com/nl/mac .
Voor .Mac is het volgende vereist: Mac OS X versie 10.1.3 of hoger, 128 MB SDRAM, een interne cd-rw- of dvd-r-eenheid (om back-ups op cd of dvd te maken) en Netscape 4.7 of Microsoft Internet Explorer 5 of hoger. Voor .Mac-diavoorstellingen, Backup versie 1.2 en iCal is Mac OS X versie 10.2 vereist. De volgende .Mac-voorzieningen zijn ook te gebruiken onder Mac OS 9: Virex-antivirusprogrammatuur, de mac.com-e-mailaccount, iDisk, HomePage en iCards.

© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook, QuickTime, AirPort, Quartz, Finder en Sherlock zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com