Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-09-2002 3e persbericht 17 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond rond 21.20 uur is op de Spaaihoefweg een 30-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar tegen een voor hem rijdende auto gereden. De man bleek bij controle gedronken te hebben. Hij blies 0,65 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Vernieling en bedreiging
Op de Cornelis Dopperstraat is dinsdag rond 20.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het binnendringen van een woning aan de Lemmenslaan kort voor zijn aanhouding. In de woning bedreigde hij een 36-jarige Eindhovenaar. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal vanuit leegstaand flatgebouw aangehouden
Op de Holstraat is dinsdag rond 18.35 uur een 4-4jarige man uit Eersel aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door de politie in een leegstaand flatgebouw. De verdachte had een tas met stukken tochtstrip, stopcontacten en hang- en sluitwerk bij zich. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietscontroles
In de tunnel die ligt tussen de Boschdijk en de Vonderweg is dinsdag tussen 15.30 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Hier werden 18 bekeuringen uitgedeeld voor een te hoge constructiesnelheid. Ook werd van 18.00 tot 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Wijnpeerstraat. In totaal werden hier 30 bekeuringen uitgedeeld. 11 voor een te hoog vermogen, 8 voor het rijden zonder helm, 6 voor het onverzekerd rijden, één voor het rijden met een slechte uitlaat, twee voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en één bekeuring voor een automobilist die met een versleten autoband rond reed.

Eindhoven: Winkelverbod genegeerd
Op de Tenierslaan is dinsdag rond 14.35 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte bevond zich in een winkel op deze straat waarvoor hij een winkelverbod had. Hij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Man van GSM beroofd
Op het Stationsplein is maandag rond 19.00 uur een 24-jarige man uit Aarle-Rixtel van zijn GSM beroofd. De man stond te bellen toen hij plotseling werd aangesproken door twee onbekende mannen die om zijn GSM vroegen. Toen het slachtoffer zei dat ze die niet kregen werd hij bedreigd waarop hij de telefoon heeft afgegeven.

Helmond: Onder invloed
Op de Molenstraat zijn dinsdagavond tussen 19.45 en 20.00 uur een 33-jarige en een 47-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl ze teveel hadden gedronken. Bij de 33-jarige man werd een alcoholpromillage van 1,35 gemeten. Uit verder onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Bij de 47-jarige man werd een alcoholpromillage van maar liefst 2,70 gemeten. De man kreeg een rijverbod van 15 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietsen en bromfiets weggenomen
Vanuit een fietsenstalling van een bedrijf aan de Vossenbeemd zijn dinsdag tussen 7.30 en 14.30 uur vijf fietsen en een bromfiets meegenomen. Het is onduidelijk hoe de fietsen weg zijn genomen.

Helmond: GSM weggenomen
Op de Veestraat is maandag rond 20.30 uur de GSM van een 15-jarige meisje uit Helmond weggenomen. Het meisje liep al bellende door de eerdergenoemde straat toen ze plotseling iets brandends op haar arm voelde. Ze schrok en op dat moment werd haar telefoon weggenomen. Het meisje liep een brandwond op haar arm op.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 10.15 en 15.00 uur is op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. 2951 voertuigen zijn gecontroleerd. 236 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Best: Motorrijder gewond
Op de kruising Hoofdstraat Nazarethstraat is dinsdag rond 16.20 uur een 21-jarige motorrijder uit Liempde gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De motorrijder reed over de Hoofdstraat en kwam in botsing met een 30-jarige automobilist uit Best die vanuit de Nazarethstraat linksaf sloeg richting Hoofdstraat. De motorrijder is met verwondingen aan hoofd, nek en been overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Deurne: Verkeerscontrole gehouden
Dinsdagmiddag is op de Stationstraat een verkeerscontrole gehouden. 15 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 7x negeren van roodlicht en 8x niet dragen van de autogordel.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Nuenenseweg is dinsdag tussen 11.40 en 12.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 47 gecontroleerde voertuigen reden twee automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Heeze-Leende: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 12.05 uur raakte bij een aanrijding op de A2 een 22-jarige automobilist uit Roermond gewond. Hij reed daar richting Heeze. De bestuurder raakte de controle over zijn auto kwijt omdat hij aandacht aan zijn gebit besteedde. Hierdoor reed hij tegen de vangrail, botste vervolgens tegen een voor hem rijdende vrachtauto en kwam in de middenberm tot stilstand. De vrachtauto werd bestuurd door een 38-jarige man uit Brunssum. De 22-jarige automobilist klaagde over een pijnlijke nek. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Someren: Autos in sloot
Op de kruising Limburglaan Smulderslaan zijn dinsdag rond 16.25 uur een 42-jarige automobilist uit Someren en een 36-jarige automobilist uit Asten met elkaar in botsing gekomen. De man uit Someren reed over de Smulderslaan en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de automobilist uit Asten die over de Limburglaan reed. Beide autos zijn door de aanrijding in de sloot belandt. De man uit Asten is met nek- en rugklachten overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Someren / Deurne: Bromfietscontrole
Dinsdag is op de Witvrouwenbergweg te Someren en de Hogeweg in Deurne een bromfiets-controle gehouden. 14 bromfietsers kregen een bon voor: 13x een te hoog vermogen en 1x voor het niet dragen van een helm.