Gemeente Den Helder

17-09-2002
Duitse docenten bezoeken scholen in Den Helder

Al een aantal jaar onderhoudt onze gemeente nauwe banden met partnergemeente Lüdenscheid in Duitsland. Het resultaat hiervan was ondermeer dat vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag 17 Duitse docenten op bezoek zijn geweest in Den Helder. Vrijdagmorgen ontving wethouder Vos-Brandjes hen namens het gemeentebestuur in schouwburg De Kampanje. Zij deed hier het Nederlandse, en daarmee ook het Helderse onderwijssysteem uit de doeken.

Vertegenwoordigers van drie basisscholen (Openbare Basisschool de Kluft, Openbare Basisschool Thorbecke en Algemene Bijzondere Basisschool Comenius) namen de docenten vervolgens mee om hen te laten zien hoe het onderwijs in Den Helder in de praktijk werkt.

Op de drie scholen lieten de Nederlandse docenten zien hoe een taal-, reken- en engelse les wordt gegeven. Ook konden de bezoekers een les voor de jongste leerlingen (de onderbouw) volgen. Het bezoek aan de scholen werd afgesloten met een gezamenlijke lunch op de scholen.

Foto:
De Duitse docenten samen met vertegenwoordigers van obs de Kluft (dhr. Sluiter), obs Thorbecke (mw. Garia), abbs Comenius (mw. Haasjes) en wethouder Vos-Brandjes.