Belgacom

17 september 2002

Belgacom Skynet en Belgacom willen hun internetactiviteiten samenvoegen om beter in te spelen op de evolutie en de toekomstige uitdagingen van de markt

Om hun klanten nog betere service te bieden en de structuren tussen de internet-entiteiten van de Groep te optimaliseren, hebben Belgacom Skynet en Belgacom NV het plan om hun internettoegangsactiviteiten samen te voegen. Door deze operatie kan de dienstkwaliteit worden geoptimaliseerd. Zij moet worden gezien in het licht van het SURF-project van de Belgacomgroep. De integratie van de internet-expertise van Skynet zal een versterking betekenen van de teams van Belgacom, waardoor zij zich kunnen toespitsen op de diensten en toepassingen van de toekomst, met geoptimaliseerde klantenbetrekkingen tot gevolg. Bovendien zal de klant voortaan over één contactpunt beschikken voor al zijn behoeften op het gebied van telefonie, datacommunicatie, Internet en datatoepassingen.

Belgacom Skynet heeft op de markt van het internet en de datatoepassingen een leidinggevende positie verworven in België. Haar uitstekende operationele en financiële resultaten weerspiegelen dit. Belgacom en Skynet zijn ervan overtuigd dat de integratie van deze knowhow in de activiteiten van de Groep synergieën mogelijk zal maken waarvan alle klanten zullen profiteren.

De operatie zal twee actiepunten omvatten. Het eerste bestaat erin om met ingang van 1 januari 2003 de internettoegangsactiviteiten van Skynet, evenals de betrokken medewerkers, naar Belgacom NV over te brengen. Het tweede wil alle "content"-activiteiten die van strategisch belang blijven voor de Belgacomgroep, binnen Skynet houden.

De Groep Belgacom is ervan overtuigd dat deze nieuwe oriëntatie de klanten, aandeelhouders en medewerkers ten goede zal komen. Twee bedrijven gaan hun krachten bundelen en worden één! De klant blijft aldus, meer dan ooit, de focus van alle aandacht.