PERSBERICHT

Manifestatie "Keer het Tij" op Prinsjesdag wordt kleurrijk spektakel.

Op prinsjesdag, dinsdag 17 september, organiseert platform "Keer het Tij" een manifestatie bij de Hofvijver in Den Haag. De manifestatie duurt van 12 tot 15 uur. Het platform richt zich met zijn actie tegen de nieuwe plannen van het kabinet die volgens het platform het milieu aantasten, migranten en vluchtelingen uitsluiten en de armoede in Nederland vergroten. Bij het platform zijn inmiddels 150 organisaties aangesloten. Deze organisaties onderschrijven het gezamenlijke manifest van Keer het Tij. (De volledige lijst van organisaties en het manifest is te vinden op de website www.keerhettij.nl).

Ludieke acties op manifestatieterrein.

De manifestatie naast de Hofvijver aan de Lange Vijverberg belooft een kleurrijk spektakel te worden. Op het terrein staan twee podia en informatiestands. Behalve het programma op het hoofdpodium (zie onderaan) zullen er ook elders op het manifestatieterrein allerlei ludieke acties plaatsvinden die de gevolgen van het kabinetsbeleid uitbeelden. Zo zal Milieudefensie een deel van het terrein symbolisch asfalteren en organiseren anders-globalisten een veiling van openbare diensten. Verder worden er vaatjes "radioactief afval" aangeboden en is er een WAO-keuring op het manifestatieterrein. Deelnemers kunnen een rondgang maken door een "toetsfabriek" en steltlopers, ballonnen en een kleurrijke sambaband maken het spektakel compleet.

Toekomstige acties.

Later dit jaar zal het platform nieuwe grote acties organiseren. Op een actievergadering in oktober wordt door de aangesloten organisaties besloten over de exacte invulling van de actieplannen. Gedacht wordt ondermeer aan een estafette van lokale acties of een massale demonstratie later dit jaar. Het platform organiseerde in juni een drukbezochte debatbijeenkomst in de Rode Hoed. De actie op Prinsjesdag is de eerste publieksactie van "Keer het Tij" op straat.