Stichting Wemos

Wemos organiseert seminar in Kenia over armoedebestrijding en gezondheid

Van 18 tot 20 september organiseren Wemos, Cordaid en het Keniaanse Consumers Information Network (CIN) het seminar 'A Healthy PRSP? Towards a stronger voice of health organisations in Poverty Reduction Strategy Papers' in Nairobi, Kenia. Onderwerpen: het recht op gezondheid in ontwikkelingsbeleid, de invloed van NGO's op nationale besluitvorming over armoedebestrijding, de gevolgen van armoedebestrijding voor de gezondheidszorg.Naast Wemos, Cordaid en CIN-Kenia, zal een dertigtal NGO's (niet-gouvernementele organisaties) uit Afrika, Latijns Amerika en Azië deelnemen.

Het recht op gezondheid moet een centrale plaats nemen in het ontwikkelingsbeleid op internationaal en nationaal niveau. Bovendien zouden NGO's uit ontwikkelingslanden meer invloed moeten hebben op de besluiten van de nationale regeringen over armoedebestrijding. Dat is de gedachte achter het seminar.

Met het seminar wil Wemos het netwerk van NGO's op het gebied van armoedebestrijding en gezondheid versterken. Daarnaast zal vooral worden gekeken naar het donorbeleid van de Wereldbank in ontwikkelingslanden:·Wat de gevolgen zijn van armoedebestrijding op de gezondheidszorg?·Welke strategieën kunnen we ontwikkelen om gezondheid centraal te stellen?

In oktober zal een verslag van dit seminar op de Wemos website komen te staan. Terug