Gemeente Soest

Vergadering Commissie Bestuurlijke Vernieuwing

De commissie Bestuurlijke vernieuwing vergadert op woensdag 18 september 2002 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, alhier.

Agenda

1. Vaststelling agenda.

2. Spreekrecht over niet op de agenda vermelde onderwerpen.
3. Ingekomen stukken en mededelingen van de voorzitter.Van de heer L. Hoes is, op persoonlijke titel, een brief ontvangen over de "procesgang bestuurlijke vernieuwing tot nu toe en een poging een bijdrage te leveren aan de presentatie en de discussies van toekomstige onderwerpen"

4. Stukken ter inzage in de leeskamer.

5. Stand van zaken planningkalender.- geen bijzonderheden
6. Verslag van de commissie Bestuurlijke vernieuwing d.d. 1 juli 2002.

7. Gedachtewisseling over burgerparticipatieInventarisatie van ideeën uit de raad om volksvertegenwoordigende rol te versterken
8. Conform het werkplan bestuurlijke vernieuwing een eerste gedachtewisseling over versterking van de (duale) cultuur.Zijn er ideeën ?

9. Rechtspositie griffie/instructie griffier
10. Ervaringen raadscommissies Ter kennisneming treft u bijgaand de procedure aan met betrekking tot de planningkalender
11. Procedure voor aan de gemeenteraad gerichte brieven
12. Verhouding griffie/gemeentelijke organisatie- verordening ambtelijke bijstand- dienstverleningsovereenkomst griffie/organisatie

13. Presentatie inzake de ombouw naar een duale gemeentebegroting

14. Budget gemeenteraad/griffie

15. Presentatie door de leden van de deelwerkgroep Cultuur van hun rapportage met vervolgens een discussie

16. Rondvraag/evaluatie

De agenda plus bijbehorende stukken ligt ter inzage in de INFOhoek in de hal van het gemeentehuis.

Spreekrecht Publiek

1. Vanaf één kwartier vóór de aanvang van de commissievergadering kunnen sprekers uit het publiek zich bij de voorzitter der commissie opgeven voor het stellen van vragen of het geven van een toelichting bij een bepaald agendapunt dan wel het naar voren brengen van een niet op de agenda vermeld onderwerp.
2. Voor de behandeling van de agendapunten geeft de voorzitter de sprekers uit het publiek de gelegenheid over niet op de agenda vermelde onderwerpen kort en bondig hun mening aan de commissie kenbaar te maken. De spreektijd is beperkt tot 5 minuten per persoon en duurt in totaal niet langer dan 30 minuten.
3. De vragen/opmerkingen/toelichting van inspreker die betrekking hebben op wel geagendeerde onderwerpen kunnen naar voren worden gebracht bij aanvang van de behandeling van het betreffende agendapunt. De spreektijd is beperkt tot 5 minuten per persoon/groepering.

4. De commissie kan de door insprekers gemaakte opmerkingen bij haar beschouwingen betrekken.

5. Degenen, die in eerste instantie van het spreekrecht gebruik hebben gemaakt, hebben het recht voorafgaande aan de bespreking in tweede instantie het woord te voeren indien naar hun oordeel de discussie van de commissieleden in eerste instantie daartoe aanleiding geeft.

6. De voorzitter kan, indien daaraan bij de meerderheid van de commissie behoefte blijkt te bestaan, de insprekers vragen hun opmerkingen bij de behandeling van het agendapunt te verduidelijken of aan te vullen.

---