Gemeente Ede

Jongerencentrum 18 oktober geopend
Sportdeelname staat centraal op jeugdmanifestatie

Op 18 oktober 2002 organiseert de gemeente Ede voor het derde jaar op rij een jeugdmanifestatie. Dit jaar wordt de jeugdmanifestatie gecombineerd met de opening van het nieuwe jongerencentrum in gebouw De Kei in het Peppelensteeggebied.

Thema van de jeugdmanifestatie is dit jaar `Wat beweeg(t) je`. Sport en sportdeelname staan daarbij centraal.

Jeugddebat
De dag start met de opening van het nieuwe jongerencentrum. Als eerste activiteit wordt hier vervolgens het jeugddebat gehouden. Tachtig jongeren uit de tweede en derde klassen van Het Marnix en Het Streek (VMBO, HAVO en VWO) zullen - onder leiding van een ervaren debatleider -debatteren over de vraag waarom jongeren wel of niet aan sport doen, en wat zij op dit gebied van de gemeente verwachten. Een deskundige jury, bestaande uit een wethouder, een sporter en een journalist, zullen hun debatteerprestaties beoordelen en de beste debater een prijs uitreiken.

Sportcarroussel
Een andere groep jongeren van dezelfde scholen zal die dag deelnemen aan een sportcarroussel. Zij komen daarbij in aanraking met een groot aantal bekende en minder bekende sporten.

De week volgend op de jeugdmanifestatie (herfstvakantie!) zal het nieuwe jongerencentrum een spetterend openingsprogramma presenteren. Aan dit programma wordt momenteel nog gewerkt.

technische realisatie:
Terrazur