Vrije Universiteit Amsterdam

Overzicht | veb@dienst.vu.nl

---

De VU schrijft 15.000ste student in

Rector magnificus Taede Sminia begroet morgen, woensdag 18 september, de 15.000ste student aan de Vrije Universiteit. Om deze mijlpaal te vieren ontvangt Yvonne Bron (1978) zij is de gelukkige - uit handen van rector Sminia een taart en een boekenbon. Bovendien hoeft ze dit jaar geen collegegeld te betalen.

Yvonne behaalde haar propedeuse Rechten aan de Universiteit Utrecht en vervolgt nu haar studie door deelname aan de opleiding Criminologie van de VU. Deze nieuwe interuniversitaire opleiding is een gezamenlijk initiatief van de rechtenfaculteiten van de VU, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden, in samenwerking met het WODC (wetenschappelijk onderzoek- en documentatiecentrum) en het NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving). Het hele studieprogramma kan aan elk van deze instellingen gevolgd worden.

De VU anticipeert op onze snel veranderende maatschappij en laat dat ook in haar onderwijsaanbod doorwerken. Opleidingen als Criminologie, Bedrijfswiskunde & Informatica en Communicatie- & Informatiewetenschappen zijn daar voorbeelden van. Het heeft er mede toe geleid dat het aantal nieuwe studenten aan de VU dit jaar met 0,4 procent is gestegen ten opzichte van 2001.


---

2002-09-17 / pb 2.073.0 / as/