BPVW

Eenvoudig Veilig

Van woensdag 18 september tot en met zondag 22 september 2002 staat het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) op de 50+beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar kunnen bezoekers zien en horen dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, om een huis te beveiligen tegen inbraak, want centraal deze dag staat het thema Beveiligen kan ook eenvoudig.
Zelfs voor iemand die niet zo goed ter been is of die het niet meer in de vingers heeft, om verschillende sloten te openen met verschillende sleutels, hoeft beveiligen geen enkel probleem te zijn. Het is gewoon een kwestie van eenvoudig te bedienen sloten en van goede afspraken maken, bijvoorbeeld met vrienden, buren of kinderen. En het resultaat: 95% minder kans op inbraak. Een geruststellende gedachte... Zo kunnen 50-plussers onbezorgd naar hun werk of de sportclub, overwinteren in Spanje, een bezoekje brengen aan beurzen of gewoon eens een weekendje ertussenuit, om maar eens wat te noemen.
Op de stand van het Politiekeurmerk Veilig Wonenâ vertelt de politie elk heel uur, in tien minuten, op welke manier bezoekers zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen huis in hun eigen wijk. Het maakt daarbij niet uit, in wat voor soort huis de bezoeker woont. Daarna mogen ze vragen stellen. Degenen die dat willen kunnen direct een brochure meenemen en krijgen het telefoonnummer mee van de coördinator Veilig Wonen van de politie in hun regio.
Bezoekers die geen zin hebben in en geen tijd hebben voor de presentatie, kunnen ook gewoon even langs de stand lopen om de presentatiewand te zien en een brochure op te halen. Beheerinstituut
Het beheerinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) ondersteunt, coördineert en begeleidt de inzet van het keurmerk in heel Nederland. Het beheerinstituut zorgt ervoor dat partijen bij elkaar komen en eventueel samen plannen maken of ontwikkelingen afstemmen. Het instituut beheert de folders, brochures en handboeken, ziet toe op het gebruik van het logo en regelt opleidingen. Zo zorgt het beheerinstituut ervoor dat het keurmerk een product is dat overal in Nederland op vergelijkbare wijze toegepast wordt. Het beheerinstituut biedt handvatten en geeft advies aan politiekorpsen, gemeenten, woningcorporaties, PKVW-bedrijven, fabrikanten van ramen, deuren en sloten, agenten en importeurs van hang- en sluitwerk, verzekeraars en andere partners.
Het Politiekeurmerk Veilig Wonenâ is...
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) is een relatief eenvoudige manier om je huis te beveiligen tegen inbraak. De kans dat iemand ongezien binnenkomt neemt af met 95%. Daarnaast vermindert de kans op fietsen- en autodiefstal, graffiti en vandalisme. Een geruststellende gedachte in deze tijd waarin onveiligheid of je onveilig voelen. aan de orde van de dag lijkt te zijn.

17 sep 02 16:50