Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert Architectural Studio in Europa

Innovatieve omgeving voor digitaal ontwerpen leverbaar in diverse talen

Rotterdam, 18 september 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, maakt bekend dat Autodesk Architectural Studio 2 vanaf eind deze maand leverbaar is in de talen Frans, Duits, Italiaans, Spaans en internationaal Engels. Autodesk Architectural Studio 2 is een tool voor architecten en andere professionals uit de bouwwereld waarmee digitale schetsen en concepten kunnen worden gemaakt. Dit levert tijdwinst op tijdens het ontwerpproces en verbetert de digitale workflow tussen ontwerp- en productieteams.

Geïntegreerd ontwerpproces

Architectural Studio biedt ontwerpers handige hulpmiddelen zoals potloden, markers en overtrekpapier om elektronisch schetsen en concepten te maken op dezelfde manier als voorheen op papier. Voor traditioneel opgeleide ontwerpers is dit een uitkomst, aangezien zij nu voor het eerst moeiteloos de overstap kunnen maken naar een creatieve digitale ontwerpomgeving, zonder een uitgebreid CAD pakket te hoeven leren. Het ontwerp-reviewproces zal hierdoor aan efficiëntie winnen, terwijl senior- en juniorontwerpers beter kunnen samenwerken.

Dankzij de geïntegreerde workflow kunnen ontwerpers tekeningen en 3D-studiemodellen, die uit de losse hand zijn gemaakt met Architectural Studio, exporteren voor verdere bewerking in andere ontwerpoplossingen van Autodesk, bijvoorbeeld Autodesk Revit, Autodesk Architectural Desktop, AutoCAD en Autodesk VIZ. Doordat zij werken in de context van een multimedia-omgeving die plaats biedt aan onder meer foto s, animaties, gerenderde afbeeldingen, schetsen uit de losse hand, 3D-concepten en ontwerpen, kunnen complexe ontwerpopdrachten sneller worden uitgevoerd.

Beschikbaarheid

Europese bedrijven en consumenten kunnen vanaf eind september een licentie inclusief jaarabonnement op Autodesk Architectural Studio nemen. Meer informatie is ook te vinden op www.autodesk.nl.

Autodesk

Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonisch ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vijf miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl.

Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Swetlana Westermeijer

Tel.: 010 288 50 32

GSM: 06 22 695 697

e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl