Gemeente Hoogeveen


---

18 september 2002

Inhoud


* Streekdracht in museum De 5000 Morgen *
* Raadsvergadering *

* Startbijeenkomst Schoonvelde-oost *

* Collecten *

* Oud Papier *

* Hoogeveen groeit weer *

* Nieuwe gemeentegids *

* Doe mee aan de Nederlandse Hartstocht *
* Koopzondagen 2003 *

* Zesde editie Essent Schaaktoernooi *

* Verkeersinformatie *

* Mededelingen *

+ Drank- en Horecawet *

+ Verkeersbesluit *

+ Toepassing artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Toepassing vrijstellingsbepaling bestemmingsplan Bedrijventerrein Elim *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Rectificatie toepassing vrijstellingsbepaling bestemmingsplan
*

+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen en toestemming sloopmeldingen *
Streekdracht in museum De 5000 Morgen

Oorijzers, jakjes, rouwjurken. Dit en meer kunt u nu bewonderen in museum De 5000 Morgen. De tijdelijke tentoonstelling heet "In 't goeie goed. De ontwikkeling van de Hoogeveense streekdracht van 1700 tot 1920".

Vanaf de zestiende en de zeventiende eeuw ontwikkelde de gangbare stadsdracht zich tot diverse streekdrachten. In de achttiende eeuw lijken veel streekdrachten in Nederland nog verrassend veel op elkaar. Vanaf die tijd slaan de streekdrachten ook hun eigen weg in.

Privé-collecties

Aan de hand van uitgebreid archiefonderzoek is onderzocht hoe de dracht in Hoogeveen er waarschijnlijk uit heeft gezien in deze periode. Van een groot aantal Hoogeveners zijn de kledingschatten te bewonderen. De oudste voorwerpen op de tentoonstelling zijn een Hoogeveens oorijzer van rond 1800 en een jakje en een hemdrok uit circa 1810.

De tentoonstelling eindigt bij het jaar 1920. Aan het begin van de twintigste eeuw waren er steeds minder mensen die in dracht liepen. Rond de tweede Wereldoorlog was de dracht in Hoogeveen min of meer uitgestorven. Er zijn verschillende redenen voor het verdwijnen van de traditionele dracht. Ook hiervoor is aandacht in de expositie.

Kleding was er niet alleen om het lichaam te bedekken, maar had (net als nu) ook een sociaal doel. Zo was aan de kleding te zien of iemand in zware of lichte rouw was. En tot welke sociale klasse de drager behoorde.

Kindertocht

Voor de kinderen heeft het museum een speciale ontdekkingstocht gemaakt door de expositie. De expositie is te zien tot en met zondag 24 november.

Museum De 5000 Morgen is elke dag - behalve maandag - geopend van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt het museum aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen. Het telefoonnummer is 231530.

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op donderdag 26 september 2002 vanaf 19.30 uur in het Raadhuis. Op de agenda staan:

* Onderzoek geloofsbrieven en beëdiging nieuw te benoemen raadslid.
* Benoeming plaatsvervangend lid en benoeming leden in raadscommissies en besturen (nr. 02/57). *

* Initiatiefvoorstel parkeersurfen over de pleinen (nr. 02/78).
* Voorstel inzake vorming van een griffie (nr. 02/74).
* Wijziging Algemene plaatselijke verordening (nr. 02/62).
* Vaststellen plan Onderwijskansenbeleid Hoogeveen 2002 - 2006 (nr. 02/63).

* Vaststellen bestemmingplan Pesse, deelplan Bergbezinkbassin (nr. 02/64). *

* Wijziging van de Ombudsverordening (nr. 02/67).
* Wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Bestuursacademie Noord-Nederland (nr. 02/68).

* Toewijzen planschadeverzoeken van H. IJmker, van de heer H. Luchies, van de heer H.J. Zwiers, van de heer en mevrouw A.F. Reinders, van de heer A. Fieten, van de erven J. Gruppen en (nrs. 02/61, 02/65, 02/69, 02/70, 02/71, 02/72,).
* Afwijzen planschadeverzoek van de heer A.E.M. van Aalderen (nr. 02/73).

* Beslissing op bezwaarschift H.J. Zwiggelaar (02/60).
* Instemmen met schaalvergroting Regionaal Indicatie Orgaan (nr. 02/75).

* Vaststellen Verordening leerlingenvervoer 2002 (nr. 02/77).
* Voorstel tot vaststelling beleidsverslag Abw (nr. 02/79).
* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
Spreekrecht burgers
1. Na de opening van de vergadering kunnen andere aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over geagendeerde onderwerpen.
2. Het woord kan niet gevoerd worden over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan en over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.
3. Degene, die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit ten minste 48 uur voor de aanvang van de vergadering aan de griffier. Hij vermeldt daarbij zijn naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij het woord wil voeren. 4. De voorzitter geeft het woord op volgorde van aanmelding. De voorzitter kan van de volgorde afwijken, indien dit in het belang is van de orde van de vergadering.
5. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. De voorzitter verdeelt de spreektijd evenredig over de sprekers als er meer dan zes sprekers zijn. De voorzitter kan tevens in bijzondere gevallen afwijken van de maximale lengte van de spreektijd. 6. De spreker voert het woord, nadat de voorzitter hem dit heeft verleend. De voorzitter of een lid van de raad doet een voorstel voor de behandeling van de inbreng van de burger.


* Gelet op artikel 18 2e lid van het Reglement van Orde voor de raad geen spreekrecht mogelijk

Startbijeenkomst Schoonvelde-oost

Binnenkort begint de herstructurering van Schoonvelde-oost. Volgende week dinsdag, 24 september, is er een startbijeenkomst voor bewoners en belangstellenden. De bijeenkomst is in De Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg en begint om 20.00 uur. Domesta Woonstichting en de gemeente zijn de 'trekkers' van de herstructurering. Zowel woningen als de openbare ruimte worden opgeknapt in de wijk.

Collecten

Deze week kunt u collectanten van de Nier Stichting Nederland aan de deur verwachten. Volgende week is de beurt aan de Nationale Kollekte Verstandelijk Gehandicapten.

Oud Papier

Donderdag 19 september

* Basisscholen 't Rastholt en De Regenboog. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal) in Hoogeveen.

* Basisschool De Krullevaar. U kunt het oud papier kwijt in de containers achter de school in de Rietgans.
Zaterdag 21 september

* Samenwerkende Scholen te Elim. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers die van 9.00-11.30 uur staan opgesteld op de parkeerplaats Prieswijk West.

* "De Hoeksteen" te Nieuwlande. Het papier wordt vanaf 09.00 uur langs de route opgehaald. U kunt het ook naar de container naast de school aan de Wilhelminalaan brengen.

Woensdag 25 september t/m vrijdag 27 september

Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 tot vrijdag 12.00 achter de school op het Blankensplein.

Donderdag 26 september

P.C.B. De Morgenster. Vanaf 18.00 uur komen vrijwilligers het oud papier ophalen. Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten. Papier in plastic zakken of kratten niet meer meegenomen. De vrijwilligers maken geen gebruik meer van containers maar van kraakperswagens. In bepaalde hofjes waar normaal de vuilnisauto ook niet komt, kunt u het papier zetten waar u normaal de containers voor het huisvuil neerzet.

Hoogeveen groeit weer

De gemeente Hoogeveen telt net als in 1999 weer meer dan 53.000 inwoners. De bevolking is in een jaar tijd met 416 gestegen. In 2000 en 2001 was nog sprake van een lichte bevolkingsafname. Dit blijkt uit de nieuwste statistische gegevens van de gemeente. De cijfers zijn van 1 januari 2002 en staan in staatjes en grafiekjes op www.hoogeveen.nl/statistieken. In het gemeentelijk voorlichtingscentrum in het raadhuis is de papieren versie in te zien.

De gemeentelijke afdeling Onderzoek & Statistiek verzamelt en verwerkt elk jaar statistische jaarcijfers van een breed scala aan onderwerpen. Het resultaat is een schat aan informatie. Niet alleen gemeentelijke beleidsmakers, maar ook ondernemers, studenten, scholieren, journalisten en anderen kunnen er handig gebruik van maken.
Nieuwe gemeentegids

Sinds vrijdag wordt de nieuwe gemeentegids huis aan huis verspreid in de hele gemeente. De verspreiding gaat tot eind september duren. De vele adresgegevens (huisartsen, sportverenigingen, enzovoort) zijn ook op internet te vinden via www.hoogeveen.nl/gemeentegids. Alleen mensen die een Nee/Nee-sticker op de brievenbus hebben, krijgen geen gemeentegids in de bus. Zij kunnen desgewenst een exemplaar afhalen in het voorlichtingscentrum in het raadhuis.

Mocht u fouten tegenkomen of onderdelen missen, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Achter in de gids is hiervoor een speciale bon te vinden. Voor andere vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het voorlichtingscentrum in het raadhuis, telefoon 291256, e-mail gemeente@hoogeveen.nl. Ook als u op 1 oktober nog geen gids ontvangen heeft, kunt u het voorlichtingscentrum benaderen.
Doe mee aan de Nederlandse Hartstocht

De Nederlandse Hartstichting houdt zondag 29 september, in het kader van Wereld Hartdag, de 'Nederlandse Hartstocht'. Dit is een training Sportief Wandelen voor iedereen. In onze gemeente kunt u die dag meedoen bij The Total Workout aan de Pesserstraat 33.

Sportief Wandelen is een intensieve wandeltraining van een uur, afgewisseld met oefeningen. U dient zich vóór maandag 23 september aan te melden via telefoonnummer 223322. Voor deelname betaalt u 2,50, kinderen onder de twaalf jaar 1,-. Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname, een bidon en een lichtgevend knipperhartje.

Doel is zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een gezonde leefstijl en meer beweging. Daarnaast is de Nederlandse Hartstocht een sponsorloop. De opbrengst is voor nieuwe projecten op het gebied van bewegen en gezondheid. Op Wereld Hartdag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het probleem van hart- en vaatziekten. Jaarlijks overlijden hieraan wereldwijd bijna 16 miljoen mensen.

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl en www.sportiefwandelen.nl.

Koopzondagen 2003

Op grond van artikel 96 van onze Algemene plaatselijke verordening mogen winkels maximaal acht zondagen per kalenderjaar de deuren voor het publiek openen. Graag willen wij de acht data voor het kalenderjaar 2003 vastleggen. Wij stellen ondernemers in de gelegenheid om tot 15 oktober 2002 hun voorkeuren voor acht data voor de koopzondagen in 2003 schriftelijk of per e-mail (e.a.dam@hoogeveen.nl) aan ons door te geven. Het kan daarbij ook gaan om feestdagen die gelijkstaan aan een zondag zoals 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.

Na 15 oktober 2002 zullen wij de binnengekomen reacties meenemen in een voorstel tot vaststelling van de koopzondagdata voor 2003.
Wij vernemen graag van de ondernemingen gevestigd aan de Griendtsveenweg en Groenewegenstraat of gezamenlijke zondagopenstelling met winkels in het centrumgebied of met winkels in het buitengebied de voorkeur heeft. Onder het centrumgebied vallen winkels aan en binnen de ring Industrieweg - Kanaalweg - Het Haagje - Schutstraat - Griendtsveenweg - Rembrandtstraat - Van Limburg Stirumstraat.

Ter informatie geven wij u hierbij de vastgestelde data van koopzondagen voor 2002, zowel voor het centrumgebied als voor het buitengebied.

Winkels gelegen in het centrumgebied mogen in 2002 de deuren openen voor het publiek op:

* 10 maart

* 1 april (2e Paasdag)

* 14 april

* 28 april

* 9 mei (Hemelvaartsdag)

* 20 mei (2e Pinksterdag)

* 15 december

* 26 december (2e kerstdag)

Winkels gelegen in het buitengebied mogen in 2002 de deuren openen voor het publiek op:

* 10 maart

* 1 april (2e Paasdag)

* 9 mei (Hemelvaartsdag)

* 20 mei (2e Pinksterdag)

* 13 oktober

* 10 november

* 8 december

* 15 december

Voor nadere informatie over de inspraakprocedure tot vaststelling van de data van koopzondagen kunt u contact opnemen met mevrouw E.A. Dam. Haar telefoonnummer is 291244.

Zesde editie Essent Schaaktoernooi

Het Essent Schaaktoernooi Hoogeveen kent dit jaar al weer haar zesde editie. Het toernooi vindt net als voorgaande jaren plaats in het Raadhuis en is dit jaar van 11 tot en met 19 oktober. Net als voorgaande jaren is er ook weer een jeugdsimultaan bij McDonald's waarbij een sterke schaker het opneemt tegen ongeveer veertig jeugdige spelers. Dit jaar is de jeugdkampioen van Noord- en Oost Nederland Erik-Jan Hummel de tegenstander van de jonge schakers.

De jeugdsimultaan is op zaterdag 12 oktober vanaf 10.00 uur. Jeugdschakers tussen 6 en 14 jaar die redelijk kunnen schaken zijn welkom in het restaurant van McDonald's bij de afslag van de A28. De deelname is gratis en natuurlijk zorgt gastheer McDonald's voor een drankje en een hapje. Omdat de belangstelling bij scholen en clubs groot is, is het wel nodig je vooraf op te geven. Dat kan tot 6 oktober via telefoonnummer 291461 (gemeente Hoogeveen, Johan Valk).

Het Essent Schaaktoernooi in het Raadhuis van Hoogeveen is weer gratis toegankelijk voor het publiek. In het schaakcafé geeft een deskundige schaker uitleg over de belangrijkste partijen.
Verkeersinformatie

Circus Althoff op De Markt

Op het Marktterrein verzorgt Circus Althoff deze week voorstellingen. Tot dinsdag 24 september is het langparkerengedeelte van De Markt daarom tijdelijk niet te gebruiken als parkeergelegenheid.

Tijdelijke afsluiting gedeelte Mr. Cramerweg

Op woensdag 25 september 2002 zal van 15.00 tot 23.00 uur de Mr. Cramerweg tussen de Wolfsbosstraat en de Valkenlaan in beide rijrichtingen zijn afgesloten voor het verkeer. Een omleidingsroute zal worden aangegeven via de Buizerdlaan en Wolfsbosstraat.
MededelingenDrank- en Horecawet

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend, dat zij op 11 september 2002 een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet hebben verleend aan:

Wijkvereniging De Kameleon, Booyenverlaat 9a te Hoogeveen. Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om het aantal algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op het Schutsplein met twee uit te breiden.

U kunt tegen dit besluit bezwaar maken. Voor nadere informatie verwijzen we u naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24, telefoon 291646.
Toepassing artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord A2 ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), voor het tijdelijk uitbreiden van kantoorruimte op het perceel Industrieweg 2 te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 19 september 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen & wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze bij Burgemeester en Wethouders naar voren brengen over het verlenen van de vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan voor de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstellingsbepaling bestemmingsplan Bedrijventerrein Elim
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Bedrijventerrein Elim vrijstelling te verlenen aan:
* C. Schonewille, voor het bouwen van een opslagloods op het perceel Perebomenweg 46 te Elim.

Het bouwplan ligt met ingang van 19 september 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen over het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan voor de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Kinholt-Oost 3e uitwerking, Noord A2, Plan in Hoofdzaak, Trasselt 3e uitwerking, Trasselt 11e uitwerking en West voor de volgende bouwaanvragen:

* J.G.B. Hindriksen, voor het uitbreiden van de woning Het Lage Holt 33 te Hoogveen

* J. Zwiers, voor het uitbreiden van de woning Noorderweg 18 te Hoogeveen

* A. Holtrust, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Carstenswijk 145 te Elim

* W. Hut, voor bouwen van een bijkeuken bij de woning De Drift 9 te Hoogeveen

* J. Oost, voor het uitbreiden van de woning De Teems 24 te Hoogeveen

* CAD Drenthe, voor het uitbreiden van de kantoorruimte Van Goghlaan 1a te Hoogeveen

De bouwaanvragen liggen met ingang van 19 september 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24. Gedurende deze termijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders indienen.

Rectificatie toepassing vrijstellingsbepaling bestemmingsplan

Op de gemeentelijke pagina van de Hoogveensche Courant van 11 september 2002 stond een aankondiging dat Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen het voornemen hebben om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Stadscentrum vrijstelling te verlenen aan:

* Woonconcept Projectontwikkeling B.V. voor het bouwen van een appartementengebouw met commerciële ruimten.

In deze aankondiging is de mogelijke bouwlocatie niet aangegeven. De bouwplannen van Woonconcept Projectontwikkeling B.V. betreffen een strook grond gelegen aan de Schutstraat tussen de huisnummers 72 en 96.

Het bouwplan ligt met ingang van 19 september 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan voor de uitvoering van dit bouwplan.

Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), uitbreiden van een kantoorruimte, Industrieweg 2

* Voetbalvereniging HZVV, tijdelijk plaatsen van opslag/berging (twee units), Bentincksdijk 2

* Likkel H.J., bouwen van een schuur en machineberging, Brouwerswijk 108, Nieuwlande

* Woonstichting Actium, bouwen van dertig woningen en nevenruimten Zorgcentrum, Oostering, Pesse

* N.V. Rendo, veranderen van de entree van een kantoorgebouw, De Vos van Steenwijklaan 73

Bouwmeldingen

* Viersen van P.T., bouwen van een schuur, Wethouder Robaardstraat 99

* Weerd de G., bouwen van een tuinhuisje, Blankenslaan-Oost 25
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Verleende bouwvergunningen en toestemming sloopmeldingen
Bouwvergunningen

* van Engelenhoven Beheer B.V., verbouwen van een kantoor/woning tot woongebouw, Alteveerstraat 20

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een winkelpand, Zwarte Dijkje 26, Noordscheschut

* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een erker, Hogendorpstraat 12
* Bouwbedrijf J.W. Schultink B.V., aanbrengen van een entree westzijde en wijzigen entree zuidzijde Roelof van Echtencollege, Griendtsveenweg 1

* C.B.S. De Regenboog, uitbreiden van een schoolgebouw, Jan Naardingweg 56, Noordscheschut

* Russchen B., verplaatsen van een mestsilo, Coevorderstraatweg 60, Nieuweroord

* Kok P.W.M., bouwen van een schuur, Steigerwijk 92, Nieuwlande
* Meinen F., bouwen van een tuinhuisje, Rechtuit 40, Hollandscheveld
* Deursen van A.J.H., plaatsen van een dakkapel, Brugstraat 144, Nieuwlande

* Anakotta J.D., verbouwen van een woning/wijzigen van de voor- en achtergevel, Canopus 44

* Bakker B.F., uitbreiden van een recreatiewoning, Hendrik Reindersweg 28-58, Pesse

* Neutel G.R., uitbreiden van een woning, De Steenbaan 1, Nieuweroord

* Fernhout H.D., bouwen van een serre, Tilber 15
* Busser G.E., bouwen van een garage/berging, Wijsterseweg 136, Stuifzand

* Grit G., verbouwen van een garage en bouwen van een carport, De Oostmaden 10

* Braker K., uitbreiden van een zolderruimte, Prinses Beatrixstraat 3/5

* Brakel H., bouwen van een blokhut, Spechtlaan 17A
* Meijer A., wijzigen van de voor- en achtergevel, Sirius 33
* Hiemstra A.W., bouwen van een overkapping, Eenendertigste Wijk-N 4, Hollandscheveld

* Hiemstra A.W., uitbreiden van een woning, Eenendertigste Wijk-N 4, Hollandscheveld

* Berg van den H.R., bouwen van een serre, Bentinckslaan 10
* Berg van den O., bouwen van een schuur, Dokter van deVeldestraat 32

* Manenschijn R., uitbreiden van een woning, Bloklandweg 37, Noordscheschut

* Slingenberg O.S., uitbreiden van een woning, Kolblei 29
* Werd de C.L.M., uitbreiden van een woonhuis, De Pulle 15
* Huisjes J., bouwen van een garage-carport, Hoofdweg 36, Stuifzand
* Otten G.O., plaatsen van een dakkapel, Dravik 30
* Wassen P.H., wijzigen van de voor- en achtergevel, Sirius 35
Bouwvergunningen van rechtswege

* Jonge de J., bouwen van een schapenschuur/berging, Weg om de Oost 7, Noordscheschut

* Bos E.J., wijzigen van de achtergevel, Boekweitlaan 16
Gewijzigde bouwvergunning

* Oost K.W.E., bouwen van een woning, Grondel 1
Toestemming sloopmelding

* Roo H., slopen van asbesthoudende golfplaten op dak garage, Kerkhoflaan 3, Hollandscheveld

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen