Gemeente Arnhem

Feestelijke oplevering en start Buiten Gewoon Beter Woensdag 18 september 2002 houdt de gemeente Arnhem een Buiten Gewoon Beter-feestje. De gemeente viert om 15.30 uur in Vredenburg dat het werk aan de pilotwijken Elden, Vredenburg en Geitenkamp grotendeels is afgerond. Daarna wordt in Elderveld om 16.30 uur de start van de vier nieuwe Buiten Gewoon Beter wijken gevierd: Elderveld, Transvaalbuurt, Heijenoord-Lombok en t Duifje.

Als afsluiting van de pilotfase schenkt wethouder de Ronde vier banken aan de wijk Vredenburg. Daarna gaat hij in gesprek met de klankbordgroep die namens de wijk heeft meegedacht over de plannen en uitwerking van Buiten Gewoon Beter. In Elderveld geeft de wethouder het officiële startsein voor de aanpak van de nieuwe BGB-wijken op het trapveldje aan de Elderhofseweg (tussen de Rotterdamsingel en de Naaldwijkstraat). Op het programma in Elderveld staan onder andere de uitreiking van een aantal bijdehandjes en een proppen-raap-wedstrijd voor kinderen uit de buurt.

Betrekken
De gemeente wil de bewoners van de wijken graag bij Buiten Gewoon Beter betrekken. Daarom zijn er de komende weken informatieavonden in Elderveld, Heijenoord-Lombok en t Duifje. In de Transvaalbuurt is al eerder een informatieavond geweest. Tijdens de informatieavonden krijgen bewoners informatie over wat het project Buiten Gewoon Beter voor de wijken kan betekenen, hoe het project in grote lijnen zal verlopen en hoe de gemeente bewoners bij het project wilt betrekken. Tijdens de avond kunnen bewoners ook hun verwachtingen over het project naar voren brengen en vragen stellen.

Informatieavonden
De eerste informatieavond is op woensdag 18 september in Elderveld. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in Dienstencentrum De Gaanderij, Driemondplein 1. Bewoners van t Duifje kunnen de volgende dag terecht in boerderij t Duifje aan de Oude Huissenseweg 4. Ook deze avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Voor de bewoners van Lombok vindt de avond plaats op dinsdag 24 september van 20.00 uur tot 22.00 uur in buurthuis t Huuske aan de Mauritsstraat 22. Tenslotte is op dinsdag 1 oktober de informatieavond voor bewoners van Heijenoord van 20.00 tot 22.00 uur in het wijkcentrum aan de Brouwerijweg 112.

Kwaliteit
Buiten Gewoon Beter is een project van de gemeente Arnhem om de kwaliteit van de openbare ruimte in de stad te verbeteren. Dat betekent dan minder zwerfvuil, minder onkruid, betere straten, minder hondenpoep, mooier straatmeubilair, enzovoort. Omdat niet de hele stad in een keer gedaan kan worden, doet de gemeente dit wijk voor wijk onder de naam Buiten Gewoon Beter. Het project is in 2001 begonnen en in 2015 moeten alle wijken aan de beurt zijn geweest.