Gemeente Hengelo



Kermis


De jaarlijkse Lambertuskermis wordt gehouden van woensdag 18 september tot en met zondag 22 september.

De Enschedesestraat, Burgemeester Jansenstraat, het Burgemeester Jansenplein en de Brinkstraat zijn tijdens de kermis afgesloten voor fietsers.

Tijdens de kermis zijn de parkeergarages Thiemsbrug aan de Oldenzaalsestraat en Q-Park aan de Marskant tot na 24.00 uur geopend.
Markt

De markt wordt in verband met de kermis op woensdag 18 september en zaterdag 21 september gehouden op het parkeerterrein aan de De Wetstraat en de langsgelegen straten (Smutsstraat en de Wetstraat).
Parkeren

In verband met de kermis kan op de volgende parkeerterrein niet worden geparkeerd:

* van maandag 16 september tot en met maandag 23 september: de parkeerterreinen aan het Burgemeester Jansenplein (parkeercirkel) en de Burgemeester Jansenstraat (Kloosterterrein)
* op woensdag 18 september en zaterdag 21 september : de parkeerterreinen (grote terrein en het terrein tussen de apotheek Koop en het perceel nummer 19) aan de De Wetstraat, een gedeelte van de straat De Wetstraat en de Smutsstraat
Landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C

Afgelopen juni zijn de peuters en kleuters van 12 maanden tot en met 5 jaar en jongeren van 15 jaar tot en met 18 jaar gevaccineerd door de GGD. In september is de groep kinderen van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt.

De kinderen uit Hengelo worden op maandag 23 september en dinsdag 24 september gevaccineerd, in de sporthal van het ROC, Sportlaan Groot Driene 8-10. De ouders en verzorgers van kinderen in deze leeftijdscategorie ontvangen een oproepkaart in de bus.

Vaccinatie in juni gemist?

Wanneer uw kind in juni zijn/haar vaccinatie tegen meningokokken C heeft gemist, kan hij/zij deze in september inhalen. U en uw kind kunnen zich daarvoor op 23 of 24 september gedurende de gehele dag met de oproepkaart uit juni melden bij de informatiebalie van de priklocatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn, telefoon 0800-3008051 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur. Vanaf 29 augustus tot en met 27 september kunt u met vragen over de oproep die u in de bus krijgt en met overige vragen over de uitvoering van de vaccinatiecampagne in Twente, ook bellen naar 053- 8507055, op werkdagen van 8 tot 21 uur. U kunt ook kijken op www.vaccinatie.minvws.nl of www.ggdtwente.nl.

Collecte


Van 16 tot en met 21 september collecteert de Nierstichting Nederland.

Van 23 tot en met 28 september collecteert de Nationale Collecte Verstandelijk Gehandicapten. Collectanten kunnen zich legitimeren. Koopzondag


Op zondag 22 september zijn de winkels in heel Hengelo open, behalve in het centrum.

Raadscommissies


Ruimtelijke Zaken

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 17 september vanaf 20.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Let op: het aanvangstijdstip is verschoven van 19.30 uur naar 20.30 uur.
Op de agenda staan onder meer:

* Bestemmingsplan Begoniastraat

* Kredietaanvraag aanpassing inrichting Leefsmastraat
* Krediet perrons Hasseler Es

* Toepassen van artikel 19 lid1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het verbouwen van het wijkgebouw Dieselstraat 54 tot woonhuis

De commissie Ruimtelijk Zaken vergadert ook op dinsdag 24 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.
Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 18 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Werkwijze in de raadscommissies

* Buurtgerichte sociale activering

* Bestuurlijk draagvlak toekomstvisie gesubsidieerde arbeid
De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert ook op woensdag 25 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.
Strategische Projecten

De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 19 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:

* Ontwerp verdiepingsslag Hart van Zuid


Bestuur en Middelen

De commissie Bestuur en Middelen vergadert op donderdag 26 september vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staat onder meer:

* Financiële afwikkeling nieuwbouw Rabotheater

Hengelo 200 jaar


Op zaterdag 28 september op de fiets rond Hengelo
Collegas bij de gemeente organiseren in samenwerking met de Rijwiel en Tourclub Hengelo en met de dorpsraad Beckum een unieke fietstocht rond Hengelo. Wij nodigen u uit om op zaterdag 28 september mee te fietsen!
Starttijden, startplaatsen en routes

U kunt starten tussen 10.00 en 12.00 uur.

Er zijn twee startplaatsen: bij het clubgebouw van de SHO naast de tennishal op het sportveldencomplex Veldwijk aan de Pruisische Veldweg 77 en bij de brandweerkazerne Noord aan de Deurningerstraat.

U kunt kiezen uit drie verschillende routes: Rondje helemaal Hengelo (50 km) vertrek vanaf beide startpunten, Rondje Hengelo Zuid (20 km) vertrek vanaf de Pruisische Veldweg en een Rondje Hengelo Noord (20 km) vertrek vanaf de brandweerkazerne Noord.

De routes zijn volledig bewegwijzerd en alle deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Naast de vermelde startpunten zijn onderweg stopplaatsen met verzorging geregeld.

Een deel van de route loopt langs smalle vrij liggende fietspaden waar inhalen niet goed mogelijk is. Dus geen tochten om u geweldig te haasten, maar vooral om te genieten.

Inschrijving en meer informatie

De deelname staat open voor iedereen en is gratis. Wanneer u de tocht uitfietst, dan ontvangt u een herinnering.

Om een overzicht te krijgen van het te verwachten aantal fietsers vragen wij u de bon die op 10 september in het Hengelos Weekblad stond in te vullen of u op te geven via de website van de gemeente: www.hengelo.nl

Heeft u vragen, dan kunt u bellen met de Gemeentewinkel, telefoon 2459 555.

Koopzondagen 2003


Jaarlijks stelt het College van B en W in december of januari de koopzondagen vast voor het komende jaar op grond van het advies van de Commissie Commerciële Voorzieningen. Hengelose winkeliers- en ondernemersverenigingen en individuele ondernemers die voorstellen willen doen voor een of meerdere koopzondagen in 2003 kunnen deze schriftelijk indienen voor 1 november 2002 bij de Dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, afdeling Economische Zaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Autovrije zondag


Op 22 september is het europese autovrijedag. Voor die dag is er een programma met activiteiten opgesteld.

HinT


Met ingang van 15 september 2002 vervallen de inloopspreekuren bij HinT.

Vanaf die datum kunt u alleen nog telefonisch een afspraak maken met HinT, op werkdagen tussen 9.00 uur en 10.30 uur.
Dierenasiel gesloten


In verband met een interne reorganisatie is het dierenasiel Hengelo tot nader order gesloten. Voor meldingen inzake zwerf- en afstanddieren kunt u contact opnemen met de Dierenbescherming afdeling Hengelo, telefoonnummer 2505013.

Kunstwerk Huys hengelo


Kunstenaar Martin Riebeek is uitgekozen om een kunstwerk te maken op de plek van het voormalige Huys Hengelo in de nieuwbouwwijk Thiemsland. Het ontwerp van Martin Riebeek, de Imaginaire Tijdmachine, stelt een tijdmachine voor waarin verleden, heden en toekomst samenvloeien.

Het kunstproject Huys Hengelo is een onderdeel van de binnenstedelijke Vinex-locatie Thiemsland, net ten Noorden van het centrum. Na de sloop van de gebouwen van de Hengelosche Elektrische En Mechanische Apparaten Fabriek, de HEEMAF, zijn door amateur archeologen de funderingen ontdekt, opgegraven en in kaart gebracht van het Huys Hengelo. Het Huys Hengelo kan worden beschouwd als de bakermat van Hengelo. In het plan voor Thiemsland zijn de oude contouren van Huys Hengelo in de vorm van twee door water omgeven eilanden opgenomen. Op die eilanden moet het kunstproject worden gerealiseerd.

De maquette van het ontwerp van Martin Riebeek is nu te bezichtigen in de Gemeentewinkel.

Informatiebijeenkomst uitplaatsing rangeerterrein

De gemeenten Hengelo, Almelo en Oldenzaal willen in hun spoorzone nieuwe stedelijke ontwikkelingen en investeringen mogelijk maken. Daarom werken zij gezamenlijk aan de uitplaatsing van de rangeerfuncties naar een nieuw aan te leggen rangeerterrein in Twente.

Samen met de Regio Twente en de Netwerkstad Twente is het projectplan Spoorzones Almelo, Hengelo, Oldenzaal opgesteld. Het projectplan is gemaakt om de haalbaarheid van de uitplaatsing nader te onderzoeken en om van het Rijk inhoudelijke en financiële medewerking te verkrijgen.

Het projectplan beschrijft de stedelijke ontwikkelingen die mogelijk worden in de spoorzones van Almelo, Hengelo en Oldenzaal als de rangeerterreinen uit deze steden verdwijnen. Voor een nieuw rangeerterrein schetst het projectplan drie geschikte locaties: de bedrijventerreinen Dollegoor en Bornsestraat (Almelo) en de locatie Vriezenveen-Westenhoeve (gemeente Twenterand). In aanvulling op een nieuw centraal rangeerterrein is tussen Hengelo-Oldenzaal (locatie Oude Postweg) een bufferlocatie bestaande uit enkele sporen nodig voor internationale goederentreinen en voor treinen met als bestemming het bedrijf Condeo-Servo in Delden.

Informatieavond 23 september

Op maandag 23 september zal om 19.30 uur een centrale informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de Burgerzaal van het Stadhuis van Almelo aan het Stadhuisplein 1. Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting worden gegeven op het projectplan.

Inzien projectplan en verdere procedure

Het projectplan Spoorzones Almelo, Hengelo, Oldenzaal is tot en met 27 september in te zien in de gemeentehuizen van Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Borne en Twenterand, in het provinciehuis in Zwolle en het regiohuis in Enschede.

Per gemeente zal het projectplan Spoorzones in de maanden oktober en november worden behandeld in de desbetreffende raadscommissie(s) en gemeenteraden. In samenwerking met de regio, de provincie en het rijk worden de plannen verder uitgewerkt.

Met de voorbereiding en aanleg van een nieuw rangeerterrein is naar schatting een periode van vijf tot tien jaar gemoeid. Sportraad Hengelo


Sportraad Hengelo vergadert op donderdag 19 september om 19.30 uur in het F.B.K.-stadion, gebouw FC Twente, aan de Kuipersdijk. Op de agenda staan onder meer:

* Behandeling voorstel Werkgroep Investeringssubsidies
* Mededelingen D.B. Sportraad

* Mededelingen sector Sport en Recreatie

Vrijwilligers gezocht voor de Verkeersmarkt

Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een Verkeersmarkt voor 14-jarige scholieren in de Burgerzaal van het stadhuis. Het thema dit jaar is: De anderen en ik in het verkeer

Voor deze Verkeersmarkt, die gehouden wordt van 8 tot en met 11 oktober, is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers, die willen assisteren bij de stands (o.a. toezicht houden op het uitvoeren van opdrachten).

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hennie van Reisen, VEVO-coördinator (Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs), telefoon 074-2459271 (dinsdag, woensdag en donderdag ) of per e-mail: h.vanreisen@hengelo.nl.

Vanzelfsprekend bent u te gast bij de gemeente en wordt er voor een lunch gezorgd. Er staat een goede onkostenvergoeding tegenover. Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Heeft u een minimaal inkomen en geen vermogen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Een verzoek om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kan tot zes maanden na de aanslagdatum worden ingediend. Met betrekking tot de aanslag van 2002 met als dagtekening 31 maart 2002 dient uw verzoek dus voor 1 oktober 2002 in ons bezit te zijn.

Verzoekformulieren kunt u ophalen bij:

* Belastingbalie Stadhuis, kamer 111, telefoon 24 59 884
* Receptie van het Stadhuis

Voorzitter Platform Buitenlanders Hengelo gezocht

Het Platform Samenwerkingsverband Allochtonenorganisaties Hengelo is een adviesorgaan van de gemeente Hengelo. Het Platform bestaat ruim 17 jaar en wordt gevormd door vertegenwoordigers van de lokale zelforganisaties van allochtonen. Door het vertrek van de huidige voorzitter is het Platform op zoek naar een enthousiaste opvolger die zich op vrijwillige basis graag wil inzetten voor de allochtone gemeenschap in Hengelo. De platformvergaderingen vinden eens in de 6 weken plaats en wordt naast de vertegenwoordigers van de lokale organisaties ook bijgewoond door de beleidsmedewerker minderhedenbeleid van de gemeente Hengelo als adviseur.

Meer informatie en reactie

U kunt uw reactie tot en met 27 september 2002 richten aan het secretariaat van het Platform, postbus 863, 7550 AW Hengelo. Meer informatie over de functie en mogelijkheden kunt u krijgen bij de heer F. Fermina, secretaris van het Platform telefoon 06-50417515. Hengelo 200 jaar


Tentoonstelling Wolvecamp

Van 14 september tot en met 5 januari 2003 is er in het Historisch Museum Oald Hengel een tentoonstelling over een van Hengelos beroemdste schilders: Theo Wolvecamp. Er zijn onder meer schilderijen, tekeningen, documentatiemateriaal en een videopresentatie van Wolvecamp te zien.

Scholen zijn van harte welkom

Docenten van basisscholen en middelbare scholen zijn met hun groepen nadrukkelijk uitgenodigd de tentoonstelling van deze Hengelose schilder te bezoeken. De toegang en de kennismakingsbrochure gemaakt door Henk Lassche met tekst van Peggy Breitbarth, zijn voor scholieren gratis.

Gratis toegang

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Het museum is op de volgende dagen open:

* dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

* zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

* eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur
* zondag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur
U vindt het Historisch Museum aan de Beekstraat 51, telefoon 259 42 16.
Bouwplannen


Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* Bittervoornstraat 16, vergroten berging
* Frederikstraat 67, plaatsen dakkapel

* Luciastraat 1, oprichten tuinhuisje

* Otto Klempererstraat 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Wessex 29, oprichten tuinhuisje

Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Bankastraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Dr Schaepmanstraat 71, veranderen en vergroten woning door middel van samenvoegen 2 woningen (71-73)

* Enschedesestraat 119 - 121, veranderen kantoor in een kinderdagverblijf

* Kirunastraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Kirunastraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Marten Meesstraat 19, veranderen garage door middel van een kap
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 2 tot en met 6 september is ingestemd met:
* Beckumerkerkweg nabij nr. 2, oprichten berging
* Fien de la Marstraat 14, plaatsen dakkapel
* Louis van Gasterenstraat 64, oprichten tuinhuisje
* Magdalenalaan 19, plaatsen dakkapel

* Vechtlaan 50, oprichten tuinhuisje

* Waarbekenweg 121, veranderen en vergroten woonhuis
Bouwvergunningen

In de week van 2 tot en met 6 september is vergunning verleend voor:
* Berendinastraat 55, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Bruninksweg 5 A, oprichten van 2 silo's (melk)
* Cruys Voorberghstraat 185, veranderen en vergroten woonhuis
* Dahliastraat 11, vergroten en vernieuwen schuur /garage
* Drienerbeekweg 14, oprichten bergruimte bergzolder
* Kamphorstweg 1, plaatsen opslagloods (tijdelijk)
* Marskant 64, veranderen voorgevel

* Oelerweg 28, veranderen en vergroten bankgebouw
* Rika Hopperstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Steve Bikostraat 25, oprichten van een garage en vernieuwen aanbouw

* Wegtersweg 38, uitbreiden bedrijfsgebouw
Sloopvergunningen

In de week van 2 tot en met 6 september is vergunning verleend voor:
* Genselerweg 24, slopen 3 schuren

* Weversweg 14, slopen golfbeplating

Reclamevergunningen

In de week van 2 tot en met 6 september is vergunning verleend voor:
* Enschedesestraat 86 - 90, plaatsen neonlichtreclame en een reclamezuil

* Oldenzaalsestraat 55, plaatsen neonlichtreclame
Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen en/of instemmingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 2 tot en met 6 september 2002.

Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW

Er is een aanvraag ingediend voor:

* Bothastraat 12, het oprichten van 6 appartementen
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Om vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan medewerking te kunnen verlenen aan het hierboven genoemde bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet, zijn burgemeester en wethouders van plan de daarvoor benodigde verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt van 18 september tot 16 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar kunnen in de periode van 18 september tot 16 oktober 2002 worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Glasgowstraat 37, veranderen en vergroten woning
* Otto Klempererstraat 21, oprichten tuinhuisje
* Loweg 93, veranderen en vergroten woning
* Mr P J Troelstrastraat 125, oprichten hobbyruimte
* Bankastraat 21, veranderen en vergroten woning
Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 18 september tot 16 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 16 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht, artikel 50 lid 4 Woningwet
Er is een bouwplan ingediend voor:

* Weversweg 14, het veranderen van een garage
De raad heeft verklaard dat voor dit gebied een bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan, dan wel met het provinciaal en nationaal ruimtelijk beleid en met de bouwverordening (na eventuele vrijstelling) kunnen zij op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Burgemeester en wethouders zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt van 18 september tot 16 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u tot 16 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstellingen, artikel 15 WRO

Verzoeken om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Slachthuisweg 39, oprichten woning met bedrijfshal
* Willem Royaardsstraat 50, oprichten tuinhuisje
* Willem Royaardsstraat 52, oprichten tuinhuisje
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

De voornemens vrijstelling te verlenen liggen van 18 september tot 2 oktober 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen of bedenkingen tegen de voornemens tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 2 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Tijdelijke vrijstelling, artikel 17 WRO

Een aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend voor:
* Kristenbosweg 10, oprichten van een (mobiele) noodwoning
De aanvraag is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan en wel voor een periode van maximaal 3 jaar.

Ter inzage en bedenkingen

Het verzoek ligt van 18 september tot 2 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstelling kunt u tot 2 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.


Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV) en vrijstelling bouwverordening

Een aanvraag om bouwvergunning is ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV na vrijstelling van de bouwverordening:

* Brinkstraat 5, oprichten van een magazijn op de eerste etage
Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV en de bouwverordening bevoegd hiervoor ontheffing of vrijstelling te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 18 september tot 2 oktober 2002 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 2 oktober 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Vergunningen Drank- en Horecawet


Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en horecawet voor de uitoefening van de horecabedrijven aan:
* Stichting Buurtcentrum t Lansink, Twijnstraat 8
* Stichting Buurtcentrum Noaberhoes, Van Alphenstraat 17
Het betreft ontmoetingsruimtes en dergelijke welke gebruikt zullen worden als horecabedrijf. In de te verlenen vergunningen zullen nadere voorwaarden en beperkingen worden opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging.

Ter inzage en zienswijzen

Bedoelde aanvragen liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Belanghebbenden kunnen tot 23 oktober 2002 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunningen aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.
Wet milieubeheer


Ontwerp-vergunningbesluit

Bij de afdeling Milieu ligt van woensdag 18 september tot donderdag 17 oktober 2002 ter inzage het ontwerpbesluit op de aanvraag voor een algehele nieuwe, de gehele inrichting omvattende revisievergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de Wet milieubeheer van:
* Ten Tije Groep B.V., voor een bouwbedrijf bestaande uit een timmer- en metaalconstructiewerkplaats, spuitafdeling en kantoor, Haaksbergerstraat 35-39. Het doel van het verlenen van een revisievergunning is de eerder op 5 november 1990 voor het bouwbedrijf afgegeven milieuvergunning te vervangen door een nieuwe vergunning, waarvan de inhoud en de voorschriften in overeenstemming zijn met de in de inrichting, dan wel de werking daarvan, gerealiseerde en nog te realiseren veranderingen.

Bedenkingen, openbare zitting en beroep

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunt u, zowel schriftelijk als mondeling, tot 17 oktober 2002 indienen. Schriftelijke bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bij de afdeling Milieu kunt u terecht voor uw eventuele mondelinge bedenkingen. Brengt u bedenkingen in dan kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Gedurende de inzage termijn kunt u daarnaast om een openbare zitting vragen. Op deze zitting is het mogelijk bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.
Tegen het later op de aanvraag te nemen vergunningbesluit kan in een aantal gevallen beroep worden ingesteld.

Bij de mededeling van het besluit in de krant wordt u geïnformeerd hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Meldingen ex. art. 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten, die ontvangen zijn van:

* Sportvereniging De Kruudenhof, Beckumerkerkweg 27 en Pizzaria Pizza di Mamma, Drienerstraat 24. Op deze inrichtingen wordt het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing.

* Bellevue Theaters, Beekstraat 41, in verband met het oprichten van een bioscoop (Besluit horeca,-sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer).

* Technisch Adviesburo Hemmes, Slachthuisweg 39, in verband met het oprichten van een inrichting voor technisch advies en groothandel (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer).
* Hakron Verankeringstechniek BV, Spinelstraat 45 en Boensma Transport, Havenstraat 18. Op deze inrichtingen wordt het Besluit Opslag- en transportbedrijven milieubeheer van toepassing.
* Firma Bakkerij Heemskerk, Krabbenbosweg 29, in verband met het van toepassing worden van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer.

* De Bijenkorf (V.C.O.P. Centraal Twente), Dr. A. Kuyperplein 14; Bassisschool de Schothorst, Klaas de Rookstraat 53 en Gak Twente, Beatrixstraat 2-14, in verband met het veranderen van deze inrichtingen van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer.

* Waarbeekschool, Twekkelerweg 86; Woonbeheer St. Joseph, Slauerhofstraat 3-65 en Staringstraat 284-348; Mendelssohnflat, Mendelssohnstraat 1 t/m 45 en Mozartlaan 11 t/m 21 en Intercom Beheer BV, Welbergweg 30. Op deze inrichtingen wordt het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer van toepassing.
* Peben Vastgoed BV, Demmersweg 140, in verband met het oprichten van een kantoorgebouw (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer).

* A.J.W. Voorthuis, Drienerbrakenweg 5; H.J.B. Grootte Bromhaar, Haaksbergerstraat 128 en Maatschap Ottink, Wolfkaterweg 61 voor het veranderen van deze inrichtingen Besluit veehouderijbedrijf milieubeheer.

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open.

De meldingen met bijbehorende stukken kunt u tot en met 30 oktober 2002 inzien bij de afdeling Milieu.

Ontwerp-beschikking

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1 van de Wet milieubeheer te verlenen aan:
* G.H. Wevers, Sluitersdijk 31, voor een stoeterij annex opfokstal.
Aan de vergunning zullen voorschriften worden verbonden met als doel de nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Voor de locatie aan de Sluitersdijk 31 hebben burgemeester en wethouders al eerder een oprichtingsvergunning verleend. De rechter heeft deze echter vernietigd, omdat de aanvraag onvoldoende gegevens bevatte. Naar aanleiding hiervan heeft de heer Wevers aanvullende gegevens verstrekt en is deze nieuwe ontwerpbeschikking opgesteld.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikking, de daarbijbehorende aanvraag en andere ingebrachte stukken liggen tot en met 16 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Tegen de ontwerpbeschikking kunt u tot 16 oktober 2002 schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan burgmeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Gedurende de inzagetermijn kunt u verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Tegen de later op de aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Beschikking

Een revisievergunning is verleend aan:

* Coldstore Hengelo II B.V., Wegtersweg 20, voor een koel en vrieshuis

De vergunning bevat voorschriften die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. Naar aanleiding van bedenkingen zijn ten opzichte van het ontwerp van de vergunning voorschriften met betrekking tot het stallen van koelwagens in de nachtperiode toegevoegd.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen tot en met 30 oktober 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Beroep tegen deze beschikking kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. In het geval van spoedeisend belang kan tegelijk met of direct na het beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 109 euro en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 218 euro).

Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De beschikking wordt dan niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 2459655.
Werk aan de weg


Wegtersweg

Vooruitlopend op de grotere werkzaamheden die in het kader van een goed openbaar vervoer en de reconstructie van de Wegtersweg Beukweg gaan plaatsvinden, is er 2 september gestart met het boren van een waterleiding vanaf de Wegtersweg tot in de Troelstrastraat. Het verkeer ondervindt hier nauwelijks hinder van, maar een aantal grote machines neemt wel parkeerplaatsen en trottoirs in beslag. De werkzaamheden duren naar verwachting in totaal 2 tot 3 weken.

Rectificatie Weideweg

In verband met onder andere rioleringswerkzaamheden zal het gedeelte Weideweg gelegen tussen de Bornsestraat-Bankastraat-Wegtersweg vanaf maandag 7 oktober tot ongeveer eind december 2002 worden afgesloten voor alle verkeer.

Kruispunt Sloetsweg - Eef de Weertstraat

In verband met de aanleg van een plateau zal met ingang van maandag 23 september tot en met 27 september het kruispunt Sloetsweg - Eef de Weertstraat worden afgesloten voor het verkeer.
Kruispunt Berfloweg - Anthoniusstraat

In verband met asfaltering zal op woensdag 25 september het kruispunt Berfloweg-Anthoniusstraat worden afgesloten voor het verkeer.