Provincie Noord-Brabant

Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht

Nachtelijke afsluitingen toerit Midden-Brabantweg - A 59

Kruising Waalwijk: de laatste loodjes

De werkzaamheden aan de aansluiting N 261 - A 59 bij Waalwijk naderen hun voltooiing. Voor de komende weken staan er nogal wat werkzaamheden op stapel, die invloed hebben op het verkeer. Hieronder een opsomming; de werkzaamheden zullen in de avond en nacht worden uitgevoerd om de verkeershinder te minimaliseren. De afsluitingen duren van 19:00 uur tot 06:00 uur. Buiten deze werkzaamheden kunnen ook nog kleine wegversmallingen optreden om definitieve markeringen aan te brengen.


1. In de nacht van 18 op 19 september verandert de situatie op de zuidelijke toe- en afrit naar de A 59. Bovendien worden nieuwe verkeerslichten geplaatst. Het verkeer wordt omgeleid via de A 59. Verkeer uit de richting Raamsdonksveer voor Waalwijk en Tilburg moet doorrijden over de A 59 tot aan de afrit Heusden (afrit 42). Vanaf Heusden kan de A 59 weer terug worden gevolgd richting Waalwijk. Deze omleiding is aangegeven met de letter H. Het verkeer van de Midden-Brabantweg richting 's-Hertogenbosch wordt via de noordelijke toerit naar het westen gestuurd tot aan de eerstvolgende afrit Dussen (afrit 36). Hier kan het verkeer keren voor de richting 's-Hertogenbosch. Deze omleiding wordt aangegeven met de letter S.


2. In de nacht van 23 op 24 september krijgen delen van de zuidelijke toe- en afrit A 59 een nieuwe asfaltdeklaag. Verkeer uit de richting Raamsdonksveer voor Waalwijk en Tilburg moet doorrijden over de A 59 tot aan de afrit Heusden (afrit 42). Vanaf Heusden kan de A 59 weer terug worden gevolgd richting Waalwijk. Deze omleiding is aangegeven met de letter H. Het verkeer van de Midden-Brabantweg richting 's-Hertogenbosch wordt via de noordelijke toerit naar het westen gestuurd tot aan de eerstvolgende afrit Dussen (afrit 36). Hier kan het verkeer keren voor de richting 's-Hertogenbosch. Deze omleiding wordt aangegeven met de letter S.


3. In de nacht van 24 op 25 september krijgt de noordelijke kruising van de N 261 - A 59 nieuw asfalt. Daartoe wordt hij afgesloten voor alle verkeer. Verkeer uit de richting Raamsdonksveer voor Waalwijk en Tilburg moet doorrijden over de A 59 tot aan de afrit Heusden (afrit 42). Vanaf Heusden kan de A 59 weer terug worden gevolgd richting Waalwijk. Deze omleiding is aangegeven met de letter H. Het verkeer vanuit het industrieterrein 'Haven' wordt via de Emmikhovensestraat omgeleid richting Taxandriaweg. Vanaf de Taxandriaweg kan het verkeer richting 's-Hertogenbosch rijden. Het verkeer dat richting Raamsdonksveer wil kan via de afrit Heusden (afrit 42) hun weg in westelijke richting vervolgen. Het laatste deel van deze omleiding wordt aangegeven met H. Het verkeer komende vanuit 's-Hertogenbosch wordt doorgestuurd naar de volgende afrit Dussen (afrit 36). Hier kan men keren en de A 59 volgen richting Waalwijk en de zuidelijke kruising nemen. Deze omleiding wordt aangegeven met de letter S.


4. In de nacht van 25 op 26 september wordt de zuidelijke kruising gedeeltelijk afgesloten. De westzijde van de kruising krijgt dan nieuw asfalt waardoor de zuidelijke toe- en afrit van de A 59 zijn afgesloten. Bovendien wordt het noord-zuidverkeer over de oostelijke rijbaan geleid zodat ook de Taxandriaweg wordt afgesloten. Het verkeer komende uit Waalwijk wordt via de Emmikhovensestraat geleid naar het industrieterrein en kan hier zijn weg vervolgen. Verkeer uit de richting Raamsdonksveer voor Waalwijk en Tilburg moet doorrijden over de A 59 tot aan de afrit Heusden (afrit 42). Vanaf Heusden kan de A 59 weer terug worden gevolgd richting Waalwijk. Deze omleiding is aangegeven met de letter H. Het verkeer van de Midden-Brabantweg richting 's-Hertogenbosch wordt via de noordelijke toerit naar het westen gestuurd tot aan de eerstvolgende afrit Dussen (afrit 36). Hier kan het verkeer keren voor de richting 's-Hertogenbosch. Deze omleiding wordt aangegeven met de letter S.


5. In de nacht van 26 op 27 september krijgt de oostzijde van de kruising nieuw asfalt en is de zuidelijke toerit weer niet beschikbaar. Ook de Taxandriaweg zal worden afgesloten. Het verkeer komende uit Waalwijk wordt via de Emmikhovensestraat geleid naar het industrieterrein en kan hier zijn weg vervolgen. Bovendien wordt het noord-zuidverkeer over de westelijke rijbaan geleid. Verkeer uit de richting Raamsdonksveer voor Waalwijk en Tilburg moet doorrijden over de A 59 tot aan de afrit Heusden (afrit 42). Vanaf Heusden kan de A 59 weer terug worden gevolgd richting Waalwijk. Deze omleiding is aangegeven met de letter H. Het verkeer van de Midden-Brabantweg richting 's-Hertogenbosch wordt via de noordelijke toerit naar het westen gestuurd tot aan de eerstvolgende afrit Dussen (afrit 36). Hier kan het verkeer keren voor de richting 's-Hertogenbosch. Deze omleiding wordt aangegeven met de letter S.

Tijdens de afsluiting van de Taxandriaweg zullen enkele hobbels worden verwijderd. Om deze werkzaamheden uit te voeren zal een korte tijd de aansluiting Taxandriaweg - van Andelstraat worden afgesloten. Verkeer van en naar de van Andelstraat kan via de Kruisstraat en/of Westeinde rijden.



Provincie Noord-Brabant