Ingezonden persbericht


Nijkerk

Extra onderhoud aan sportvelden noodzakelijk

Door slechte weersinvloeden van de afgelopen periode hebben de sportvelden in de gemeente Nijkerk het zwaar te verduren gehad. Waar eerder in de regio mogelijk sprake was van schimmel, blijkt voor de aantasting in werkelijkheid een natuurlijke oorzaak te zijn. De graswortels zijn te kort en laten reeds bij een geringe belasting los. Om de problemen de baas te worden, voert de gemeente extra onderhoud uit.

Alle verenigingen in de gemeente die op natuurgrasvelden spelen, zijn geïnformeerd. Inmiddels heeft de gemeente technisch onderzoek ingesteld naar de samenstelling van de sportvelden. Op basis daarvan wordt ter voorkoming waar nodig extra onderhoud verricht.

Korfbal
Eind vorige week werden de velden bij korfbalvereniging Sparta tijdelijk buiten gebruik gesteld. De toplaag van het veld is normaal tussen de 10 en 20 cm doorgeworteld. In de huidige graslaag ligt de wortellengte tussen 0 en 10 cm. Bij sommige steekmonsters wordt de 5 cm niet gehaald. Trainingen zijn verplaatst naar het kunstgrasveld van Hockeyclub Nijkerk aan de Watergoorweg.
Op basis van de bevindingen is een begin gemaakt met doorzaaien, beregenen en bemesten. Belangrijk deel van het onderhoud is daarnaast het beluchten. Een prikrol met dunne pennen moet het herstel van de speelvelden van Sparta Korfbal bevorderen.

Nijkerk, 16 september 2002
Afd. BPC/Communicatie

Menu:

Actueel
Servicebalie Wijkbeh.
Producten en diensten
Bestuur & Organisatie
Nijkerk in beeld
Over de website
Vacatures