ZWITSERLEVEN

Zwitserleven juicht reorganisatieplannen Swiss Life toe

Persbericht

Zwitserleven topman René van der Smeede betrokken bij internationale implementatie strategie

Amstelveen 18 september 2002.
De vandaag aangekondigde reorganisatieplannen van het Swiss Life concern, hebben geen grote gevolgen voor haar Nederlandse dochter Zwitserleven. De Nederlandse tak van de verzekeraar was reeds sterk in pensioenen en kondigde eerder dit jaar ter gelegenheid van de publicatie van haar Jaarcijfers over 2001 aan zich nog verder te concentreren op deze kernactiviteit. De plannen van Swiss Life betekenen een concentratie op de kernactiviteit van het concern, pensioenen en levensverzekeringen. Zwitserleven neemt in Nederland de zevende plaats in op de ranglijst en is de grootste buitenlandse pensioenverzekeraar.

Algemeen directeur Rene van de Smeede (54 jaar), die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe strategie, is door de Executive Board gevraagd om ook een actieve rol te spelen in de internationale implementatie hiervan. Per 1 maart aanstaande zal hij daarom zijn functie bij Zwitserleven neerleggen. Van der Smeede wordt opgevolgd door Marco Keim (40 jaar), die momenteel binnen de directie is belast met marketing & sales.
'De reorganisatieplannen van Swiss Life zijn voor mij een bevestiging dat we met Zwitserleven op de juiste koers zitten', constateert Van der Smeede. 'Het is ook daarom dat ik graag een bijdrage lever aan de verdere ontwikkeling van onze groep. Daar komt bij dat dit beter te combineren valt met mijn wens om een betere balans te krijgen tussen werk en .privé.'.


- - - - -