---
HyperTrust gebruikt jongste EMC-technologie voor nieuwe suite internetdiensten

---
Leuvens technologiebedrijf wordt ontwikkelingspartner van EMC voor Centera, en motor achter ontwikkeling van 'Content-Addressed Storage'
Leuven (België), 18/09/2002

HyperTrust, de Leuvense aanbieder van beveiligde communicatie- en opslagdiensten via internet, gaat de Centera-technologie van EMC, wereldleider in netwerken voor informatie-opslag, inzetten voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie internetdiensten. Centera is een opslagarchitectuur, geschikt om grote hoeveelheden onveranderlijke objecten -zoals grafische bestanden, gedigitaliseerde röntgenfoto's en medische scans, films en televisiebeelden, e-mails en allerlei elektronische documenten- voor lange tijd te bewaren. HyperTrust plant de lancering van een eerste nieuwe dienst midden oktober.

"De Centera-technologie van EMC opent een gigantische waaier aan mogelijkheden voor de locatieonafhankelijke opslag van elektronische gegevens," zegt Maarten Willems, CEO van HyperTrust. "Door die technologie te combineren met onze ervaring en kennis op het vlak van beveiligde communicatie- en transactiediensten, kunnen we nu een nieuwe suite diensten ontwikkelen en aanbieden, die betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. Er zijn immers tal van domeinen waarbij de combinatie van een efficiënte opslagtechnologie en een sluitende beveiliging onontbeerlijk is." Concrete voorbeelden van diensten die Hypertrust wil aanbieden zijn opslag van elektronische facturen, e-mails en medische gegevens. Hypertrust gaat voorts een dienst opzetten voor de uitwisseling van grote documenten, tot meerdere megabytes zwaar. Die laatste vallen immers meestal buiten de mogelijkheden van de bestaande e-mailservers. Half oktober lanceert Hypertrust een eerste nieuwste dienst; het gaat daarbij om een gratis demoversie die ook voor het grote publiek toegankelijk zal zijn. Volgens Peter Gerr, onderzoeksanalist bij de Amerikaanse Enterprise Storage Group, bewijst de interesse van de markt de levendige behoefte aan een nieuw soort opslagsysteem: "Voor Centera hebben al meer dan 50 bedrijven een partnership met EMC afgesloten. Het verwerken en gebruiken van onveranderlijke gegevens, die wij reference information heten, zal voor een nieuwe doorbraak in informatiebeheer zorgen. EMC is met zijn Centera goed op weg om alle verschillende toepassingen voor dat type documentbeheer rond zich te verzamelen."
"Sinds we de Centera vier maand geleden lanceerden, heeft de markt snel en positief gereageerd," aldus Bruno Borremans, country manager van EMC. "Met onze Centera wordt het makkelijk om zowat alle digitale gegevens online te zetten en gedurende een zeer lange tijd de authenticiteit ervan te garanderen. Onze klant Hypertrust heeft die kans gegrepen om hun dienstenaanbod gevoelig uit te breiden. Ze kunnen daarbij rekenen op de volle ondersteuning en medewerking van onze mensen."
---
END

---
Over EMC Corp.
Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC (NYSE:EMC) de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie. Meer info over EMC vind je op http://www.emc2.be.
Over EMC Centera
Centera is het eerste CAS-systeem ('Content-Addressed Storage' of opslagsystemen die computerbestanden benaderen volgens de inhoud ervan). Het werd ontwikkeld uit de gepatenteerde technologie van het Belgische FilePool, dat een jaar geleden door het Amerikaanse EMC werd overgenomen. Het systeem dient om bestanden op te roepen op basis van hun inhoud, en niet op basis van hun locatie. Daardoor hoeven toepassingen niet meer te weten op welke plaats informatie wordt opgeslagen. Centera vereenvoudigt zodoende het opslagbeheer en verlaagt daardoor de kosten ervan. Meer informatie over Centera staat op: www.emc.com/products/systems/centera.jsp?
Over HyperTrust NV
HyperTrust is opgericht in mei 2000 als eerste Europese aanbieder van beveiligde communicatie-en opslagdiensten via internet. In november 2000 onderschreven IT Partners en de Advalvas Group een kapitaalverhoging. In mei 2002 verhoogde de Leuvense startup opnieuw zijn kapitaal. De Belgische universiteit KU Leuven werd toen
minderheidsaandeelhouder, naast een consortium privé-investeerders.
HyperTrust biedt op het internet een aantal beveiligde diensten aan zoals 'secure archiving', 'secure messaging' en 'secure form submission'. Die zijn inzetbaar waar de communicatie veiligheidsgaranties nodig heeft, onder meer in gerechtelijke, medische, financiële, professionele en e-governmenttoepassingen.
De SysTrust-audit - uitgevoerd door Ernst&Young - bevestigt dat HyperTrust, als derde vertrouwenspartij, voldoende maatregelen neemt voor de betrouwbaarheid, integriteit en onderhoudbaarheid van de diensten.