Ingezonden persbericht


NIJMEGEN, 12 september 2002

Een SMS via een vallende ster? Het moet niet gekker worden!

Op vrijdag 13 september (een dag die wel een extra portie geluk kon gebruiken) heeft Meteor Data Communication NV (MDC) in samenwerking met Mobillion bv, middels een sneak preview de Ster*SMS in Nederland geïntroduceerd. Iedereen doet bij het zien van een vallende ster een wens, maar je wens daadwerkelijk via een vallende ster verzenden dát kan nu ook echt! De Ster*SMS is een heel bijzondere vorm van SMS. Bij het verzenden van de Ster*SMS wordt gebruik gemaakt van vallende sterren als verzendmedium. Hierdoor krijgt een Ster*SMS een bijzondere meerwaarde.

Een 'normale' SMS wordt via een GSM-netwerk van zender naar ontvanger verzonden. Een Ster*SMS maakt gebruik van één van de vele vallende sterren die continu de aardse dampkring binnendringen. De vallende ster kaatst de boodschap van zender naar ontvanger. Dankzij de door MDC, in samenwerking met Mobillion (een dochteronderneming van de Telegraaf en SBS Broadcasting) en Bright Group, ontwikkelde technologie is dit zeer nauwkeurig en foutloos te regelen. MDC past haar Meteor Burst technologie al veel langer toe in diverse producten. Het bijzondere van deze technologie is ook ingezien en toegepast door diverse Amerikaanse en Europese defensieorganisaties.

Hoe werkt Ster*SMS?
Een Ster*SMS is te versturen via internet en vanaf een mobiele telefoon. De verzender ontvangt dan in totaal 3 SMSjes. Een ontvangst SMS waarin gezegd wordt dat gezocht gaat worden naar een vallende ster. Een tweede SMS waarin gemeld wordt dat de SMS verstuurd is en een derde SMS waarin aangegeven wordt wanneer en waar een vallende ster geraakt is.

De ontvanger krijgt twee SMSjes. Als eerste licht een FlashSMS de telefoondisplay op, meteen nadat de boodschap via een ster verzonden werd, met de melding dat er speciaal voor de ontvanger een vallende ster gevonden is. Deze SMS geeft ook informatie over het waar en wanneer van de versturing. Vervolgens komt er een tweede SMS met de door de verzender gestuurde wens. Op stersms.nl kan alle informatie over de status, de verzending, het type meteoriet en de wellicht geheimzinnige zender van de vallende ster gevonden worden. De verzender kan op de site realtime volgen wanneer een vallende ster voor de ontvanger wordt geraakt.

De Ster*SMS; bijzondere wensen voor bijzondere mensen Een Ster*SMS is een bijzondere SMS. Het is te vergelijken met een gelukstelegram met veelal een spannende en romantische lading. Met een Ster*SMS bereikt de verzender hetzelfde effect. Die stuur je op bijzondere momenten aan bijzondere personen. Een Ster*SMS is niet alleen leuk om te versturen, maar vooral leuk om te krijgen. Het geeft aan dat er iemand op de wereld is die jou bijzonder vindt!


* brought to you by Meteor Data Communication NV