OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND

Prof. dr. Van Kemenade benoemd tot bijzonder hoogleraar

Onlangs heeft het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland prof. dr. J.A. (Jos) van Kemenade benoemd tot bijzonder hoogleraar sociale wetenschappen. De benoeming geldt voor een periode van drie jaar.
Van Kemenade heeft veel kennis en ervaring op het gebied van sociale wetenschappen, onderwijs en bestuurskunde. Hij zal onder meer lopende projecten van advies gaan dienen, bijvoorbeeld het project Lerarenopleiding. Dit project is opgezet in het kader van de nieuwe taak van de Open Universiteit: een bijdrage leveren aan de vermindering van het lerarentekort door een programma te ontwikkelen voor afstandsonderwijs voor met name zij-instromers. Daarnaast zal Van Kemenade betrokken worden bij het directoraat Onderwijstechnologisch expertisecentrum (OTEC).
De Open Universiteit is bekend terrein voor Van Kemenade. Niet alleen was hij er al eerder hoogleraar, ook gaf hij als minister van Onderwijs en Wetenschappen (1973-1977) de aanzet tot de oprichting van de Open Universiteit Nederland.
Van Kemenade was tot 1 april van dit jaar commissaris van de koningin in Noord-Holland. Naast zijn functie als bijzonder hoogleraar bij de Open Universiteit is hij onder meer Minister van Staat, voorzitter van de Raad van toezicht van de Universiteit Wageningen en voorzitter van het Korps landelijke politiediensten.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland, telefoon: 045-5762897.

18 sep 02 10:17