Politie Amsterdam-Amstelland

Inbraakpreventie ...?
18-9-2002. Agenten werden gisteren gewaarschuwd door omwonenden van een woning in de Spaarndammerbuurt. Zij melden dat de bewoner al enige dagen in dezelfde houding in een stoel zat. De dienders stelden een onderzoek in en vreesden het ergste. De deur werd geopend en het slachtoffer werd benaderd. Groot was de verbazing van de hulpverleners toen zij ontdekten dat er een zelfgemaakte pop in de stoel zat. De bewoner dacht hiermee zijn woning afdoende tegen inbrekers beschermd te hebben.
Gordelcontrole
18-9-2002. Gisteren werd tussen half acht en drie uur (overdag) een autogordelcontrole gehouden op diverse locaties in Amsterdam-Zuid. Het betrof hier de straten de Cornelis Krusemanstraat, het Haarlemmermeercircuit en het Museumplein. Er waren de nodige automobilisten die hun veiligheidsriem niet gebruikten. In totaal werden 156 bekeuringen uitgeschreven. De bestuurders moeten elk e. 40 (88 gulden) afrekenen voor het niet dragen van de riem.


---

Bommelder gepakt
18-9-2002. Gisteravond rond tien uur is een 39-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met een bommelding in de Arena. De man wordt ervan verdacht gebeld te hebben met de mededeling dat er een bom in het stadion lag. De melding werd gedaan net voordat de Champions Leaguewedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon van start ging. Een recherche-eenheid stelde direct een onderzoek in. Zij konden vaststellen dat de melder zich op een bepaald adres in Amsterdam ophield. Tijdens de aanhouding van de man bekende hij dat hij de valse bommelding gedaan had.


---

Automobilist beklemd
18-9-2002. Gisteravond rond acht uur is een 49-jarige automobilist gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto op de kruising van de Basisweg en de Noordzeeweg. De bestuurder, die beklemd zat, is door brandweerpersoneel uit zijn auto geknipt. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht en kon na controle en behandeling weer naar huis.


---

Onwel na alcholholgebruik
18-9-2002. Gistermiddag om drie uur troffen politiemensen een 16-jarige jongen aan in de Piet Mondriaanstraat die op de grond lag. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en moest af en toe braken. Het leek erop dat de jongen meer alcohol gedronken had dan goed voor hem was. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek en behandeling mocht hij met zijn ouders naar huis.


---

Overval Kinkerstraat
18-9-2002. Gistermorgen tegen half elf heeft een onbekende man een overval gepleegd op een winkel in de Kinkerstraat. Hierbij bedreigde hij twee personeelsleden. De dader maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte de winkel uit. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met: (020) 559 28 21

Signalement overvaller:

negroïde man

tussen de 30 en 35 jaar oud

tussen de 1.70 en 1.80 meter lang

zwart omhoogstaand afrokapsel (kroes)

vrij bol gezicht.

Kleding:

lichtgekleurde jas

overige kleding donker van kleur.

Bijzonderheden:

opvallend veel kleine wondjes in zijn gezicht

donker buik- c.q. heuptasje.