Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 18 september 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: bedrijfsinbreker aangehouden
Beveiligingsmedewerkers betrapten dinsdagnacht een 30-jarige Veendammer bij een inbraak in een bedrijf aan de Transportweg in Veendam. Bij het bedrijf was een raam geforceerd en stond een ander raam open. De beveiligers waarschuwden de politie die de Veendammer aanhield en overbracht naar het bureau. In een tas die de verdachte bij zich had zaten spullen die afkomstig waren uit het bedrijf.

Muntendam: bromfietsers botsen tegen geparkeerde auto Twee bromfietsers letten dinsdagavond op de Middenweg in Muntendam onvoldoende op en botsten beide met de brommer tegen een geparkeerd staande auto aan. Beide jongens, 17 en 19 jaar uit Zuidbroek, kwamen ten val en werden voor controle en behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Kropswolde: auto met draaiende motor gestolen
Een 43-jarige man uit Farmsum liet dinsdagmiddag rond 16.30 uur zijn auto met draaiende motor staan op de Schoener in Kropswolde terwijl hij even was uitgestapt om een boodschapje te doen. Toen hij na enkele minuten weer op de plek kwam waar zijn auto stond bleek die zijn te verdwenen. Met een kennis werd gezocht naar de auto. De gestolen auto kwam nog even in het zicht maar werd op de Gorechtlaan uit het oog verloren. Een zoektocht van de politie naar de blauwe metallic Opel Astra stationwagen leverde geen resultaat op. De gestolen wagen staat gesignaleerd. Het signalement van de man in de gestolen auto luidt: blanke man, leeftijd +/- 40 45 jaar, kort donkerblond haar met een smal gezicht en een verzorgd uiterlijk. De man droeg een bruinachtige bloes. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Kornhorn / Niebert: snelheidscontrole
Op de Noordwijkerweg in Kornhorn werd dinsdagmiddag uit snelheid gecontroleerd. Van de 666 passerende voertuigen reden er 49 sneller dan de toegestane 60 km per uur. De snelste rijder scoorde 114 km per uur. In Niebert werd er dinsdagochtend op de Halbe Wiersemaweg ( 60 km ) van 69 voertuigen de snelheid gemeten. Hier reden er 24 te hard. De hoogste overtreder reed 96 km per uur.

Winschoten: sigarettenautomaat weggenomen
Bij een inbraak die maandagnacht in een eetgelegenheid aan de Venne in Winschoten heeft plaatsgevonden werd een complete sigarettenautomaat weg genomen. Met een betonnen voet van een hakwerk werd de toegangsdeur ingegooid en vervolgens de in het halletje gestalde automaat weggenomen. Een getuige heeft drie mannen met een zwaar voorwerp zien weglopen naar een auto. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak.

Delfzijl: man (24) steelt leeg krat
De politie hield dinsdagochtend in een supermarkt aan de Vennen in Delfzijl een 24-jarige man uit Appingedam aan die een leeg krat had ingeleverd. De man had het krat bij een woning aan de Singel weggenomen. Op basis van het signalement kon hij worden achterhaald. De man werd aangehouden en hij kreeg na verhoor een dagvaarding.

Groningen: man vernielt vuilnisbak
De politie heeft dinsdagmiddag op de Bloemstraat een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De stadjer had korte tijd daarvoor een vuilnisbak van een paal getrapt. De verdachte is aan het bureau gehoord en mocht daarna het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man steelt fiets van agent
De politie heeft dinsdagochtend op de Oude Kijk Int Jatbrug een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. De verdachte had in de Bloemstraat een onafgesloten dienstfiets van een politieagent gestolen. De agent was bezig met de aanhouding van een persoon, waarna de fietsendief zijn slag kon slaan. De stadjer kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij mocht na het verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: bedreiging vrouw leidt tot mishandeling De politie heeft dinsdagochtend op de Concourslaan een 46-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij een 29-jarige vrouw uit Groningen met een mes had bedreigd. De vrouw wist aan de verdachte te ontkomen en waarschuwde haar vriend en een collega van haar vriend, respectievelijk 28 en 31 jaar. Beide mannen reden vervolgens naar de Concourslaan, waar zij op gewelddadige wijze de 46-jarige stadjer mishandelden door hem te slaan en te schoppen. Alle drie verdachten zijn door de agenten aangehouden. De 46-jarige verdachte is ingesloten in verband met de bedreiging. De agenten troffen bij deze verdachte een mes aan. De beide mannen zijn voor mishandeling en openlijke geweldpleging gehoord. De jongste van de twee is vervolgens ingesloten in verband met enkele andere zaken waarvan hij wordt verdacht. De 31-jarige verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten.

Groningen: veelpleger aangehouden
Een 30-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend- en middag door de politie twee keer aangehouden voor diefstal. De veelpleger werd in de ochtend in een woning aan de Herestraat aangetroffen. De man kon een woning binnengaan, omdat bouwvakkers bezig waren met de voordeur. Uit de woning werd een mobiele telefoon weggenomen. De verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten. Een paar uur later werd de stadjer aangehouden voor diefstal van een pak vla uit een supermarkt op het Gedempte Zuiderdiep. Hij werd ook hier aangehouden en afgehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: naakte man door het lint
De politie heeft dinsdagmiddag op de Friesestraatweg een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare schennis en wederspannigheid bij zijn aanhouding. De agenten troffen de man poedelnaakt aan. Toen zij hen wilde aanhouden, verzette de man zich hevig en kregen de agenten diverse schoppen en klappen. De naakte man ging hierbij volledig door het lint. Ook het gebruik van pepperspray bleek geen enkel effect op de man te hebben. Met veel moeite en met behulp van een tweede politie-eenheid wisten de agenten de stadjer te boeien. De verdachte is uiteindelijk overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Groningen: winkeldief door agent op heterdaad gepakt Een 42-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op het Helperplein door een agent in burger op heterdaad bij een winkeldiefstal aangehouden. De agent zag dat de winkeldief een slijterij rennend verliet. Na een korte achtervolging wist hij de verdachte te overmeesteren door hem van de fiets te trekken. Bij de aanhouding kwam de verdachte ten val en raakte een personenauto beschadigd. De stadjer bleek vier flessen met sterke drank uit de slijterij te hebben weggenomen. De winkeldief bekende de diefstal en kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)