Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 18 september 2002

* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdag tussen tien uur 's ochtends en half vier 's middags op de Bergweg een verkeerscontrole. Er werd gecontroleerd op onder meer het volgen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) en op het niet stoppen voor rood licht. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en twee processen verbaal werden opgemaakt voor het negeren van rood licht. Vierendertig automobilisten kunnen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus verwachten voor het negeren van de verplichte rijrichting.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district De Noordhoek heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Gordelweg. Binnen trof men een hennepkwekerij aan. Naast 250 hennepplanten vond de politie munitie en een grote hoeveelheid contant geld, alles werd in beslag genomen. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur is vernietigd. Tegen de 36-jarige eigenaar uit Rotterdam wordt proces verbaal opgemaakt.

Avonduitgave dinsdag 17 september 2002

* STEEKPARTIJ - GETUIGENOPROEP
herhaald bericht
Vrijdagavond 13 september jl. omstreeks elf uur werden op het Weena een 34-jarige Rotterdammer en een 29-jarige vrouw uit Rusland door twee mannen in de buik en borststreek gestoken. De mannen wilden beide slachtoffers bij een pinautomaat beroven. Zij kregen echter geen geld. Hierop werden beiden gestoken en ging de mannen er vandoor. De twee slachtoffers liepen naar de Karel Doormanstraat, waar twee omstanders zich over hen ontfermden. De man werd hierna door de GGD overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis en de vrouw naar het EMC. Beide slachtoffers raakten ernstig gewond. De vrouw ligt thans nog in het ziekenhuis. Het straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar mensen die kunnen helpen dit ernstige misdrijf op te lossen. Zij verzoekt dan ook getuigen of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen contact op te nemen via telefoonnummer 010 - 27 47737.


* INBRAAK BEDRIJF
BERGSCHENHOEK - Dinsdagmorgen omstreeks negen uur deed een 26-jarige inwoner uit Bergschenhoek aangifte van diefstal uit zijn bedrijf in de Tuinweg. Men was het pand binnengekomen door de voordeur met een koevoet open te breken. Een computer werd ontvreemd.


* INBRAAK AUTO
BERKEL EN RODENRIJS - Dinsdagmorgen omstreeks half acht ontdekte een 58-jarige man uit Berkel en Rodenrijs dat er in zijn auto, die geparkeerd stond aan de Westersingel, was ingebroken. De portierruit van de auto was kapot geslagen en uit de auto waren een radio/cd-speler en enkele cd's weggenomen.


* VERKEERSCONTROLE
Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen op de Slinge een verkeerscontrole. In een half uur tijd werden de inzittenden van dertig auto's gecontroleerd op het dragen van de gordel, zowel voorin als achterin. In totaal werden er elf bekeuringen uitgeschreven. Tevens ontving één automobilist een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs, terwijl een andere autobestuurder een bekeuring kreeg voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.


* VROUW VERKRACHT
Maandagavond omstreeks zeven uur werd een 18-jarige vrouw uit Axel in een woning aan de Erroll Garnerstraat verkracht. Het slachtoffer was, op doorreis naar Amsterdam, met een kennis (een man) meegegaan naar zijn woning. Toen zij de woning later wilde verlaten, trok de man haar de woning weer in en vergreep zich vervolgens aan de vrouw. Na de verkrachting wist de vrouw alsnog de woning te verlaten en de politie te alarmeren. Zij belde daarna aan bij een woning in de omgeving, waarna zij door de bewoonster werd opgevangen. De gewaarschuwde politie hield de verdachte even later in zijn woning aan. De man, een 25-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
SCHIEDAM -Dinsdagmiddag omstreeks half drie werd op de Nieuwe Haven, een 19-jarige Schiedammer aangehouden. De man was in het bezit van een vuurwapen. De politie van het district Schiedam was al op zoek naar deze man omdat hij verdacht wordt van bedreiging en een schietpartij in de vroege ochtenduren van 7 mei dit jaar op het Noordvest. Bij die schietpartij toen vielen geen gewonden. Ook was de verdachte eerder dit jaar ontsnapt uit een arrestantenbusje op weg naar de rechtbank, waar hij zich moest verantwoorden voor een verkrachting. Tot op heden was hij voortvluchtig. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten. Het vuurwapen dat hij bij zich had, is in beslag genomen.