Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 18-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06-51401952

Gaslucht
ALMERE De politie was dinsdagmiddag ter plaatse op de kruising Hospitaalweg en Wandellaan. Dit naar aanleiding van een melding dat er in de buurt een gaslucht geroken zou zijn. Na onderzoek bleek dat deze lucht mogelijk afkomstig was uit een soort ontluchtingspijp, die naast de busbaan op een betonnen plateau stond.

Winkeldief ingerekend
ALMERE Een 14-jarig meisje uit Amsterdam is dinsdagmiddag aangehouden, omdat zij verdacht wordt van winkeldiefstal. Uit een winkel aan de Stationsstraat had zij een aantal goederen meegenomen zonder te betalen. Nadat zij was overgebracht naar het politiebureau, bleek dat zij ook een winkeldiefstal te hebben gepleegd in Amsterdam. Ze bekende beide diefstallen.

Invorderen rijbewijs
ALMERE Een 38-jarige man uit Abcoude is dinsdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed op de Oostervaardersdijk met 170 kilometer per uur. Daar mag maximaal 100 kilometer per uur gereden worden. De bestuurder kreeg een boete en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de A6 in de buurt van Bant werd het rijbewijs van een 38-jarige man uit Bussum ingevorderd. Hij reed na correctie 170 kilometer per uur. Aangezien de maximale snelheid 120 kilometer per uur, raakte hij zijn rijbewijs kwijt.

Aanrijding
ALMERE Een 10-jarig meisje is dinsdagmiddag aangereden door een 42-jarige automobiliste uit Almere. Dit vond plaats op de Contrabasweg. Bij het oversteken van die weg zag het meisje vermoedelijk de auto van de vrouw uit Almere over het hoofd. Een botsing volgde. Het meisje werd met lichte verwondingen voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Op de GT Rietveldstraat raakten twee fietsers gewond bij een aanrijding. De twee meisje van 13 en 14 jaar uit Almere, raakten met de sturen elkaar, waarna ze beiden kwamen te vallen. Ze werden met de GGD ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd. Daar werd duidelijk dat de meisjes kneuzingen en schaafwonden hadden opgelopen.

Trailer op A6
NAGELE - Op de A6 heeft de politie dinsdagavond met behulp van een aantal automobilisten een boottrailer met daarop een sloep verplaatst. Het voertuig stond met een gebroken linkerwiel op de vluchtstrook aan de kant van Urk. Dit leidde volgens de politie tot gevaarlijke situaties. Vervolgens is de trailer verplaatst, zodat er geen sprake meer was van directe hinder en gevaar voor het verkeer. De eigenaar een 44-jarige man uit Zwartsluis in kennis gesteld met het verzoek zijn bezit weg te halen.