Politie Twente


Persberichten Politie Twente 18 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.67634981

Zuid-Twente:

Rijden onder invloed
02-072464
Haaksbergen, Grintenbosweg
Woensdag 18 september, omstreeks 00.10 uur
Werd een 69 jr. automobilist uit Haaksbergen gecontroleerd. Bleek te veel alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd en werd aangehouden. Ademanalyse wees 0,75 promille uit. Een transactie van ¤ 190 werd hem uitgereikt.


Aanhouding winkeldief
02-762479
Enschede, Haaksbergerstraat
Dinsdag 17 september, omstreeks 09.10 uur
Werd gemeld dat een aantal getuigen, jongens van 15 en 16 jr., achter een winkeldief aanliepen op de Haaksbergerstraat. Deze winkeldief had uit een van de winkels aan de Haaksbergerstraat twee shirts, naar later bleek shirts van FC Twente, weggenomen. Op aanwijzen van de twee jongens werd de winkeldief, een 25 jr. Enschedeer, op de Johannes ter Horststraat aangehouden. Hij had kans gezien zich onderweg van de shirts te ontdoen. Een onderzoek naar de shirts heeft nog niets opgeleverd. De 25 jr. is meegenomen naar het bureau, later in verzekering gesteld en opgesloten.


Aanhoudingen i.v.m. handel in drugs
02-072333
Enschede, Stationsplein
Dinsdag 17 september, omstreeks 12 uur
Viel surveillerende politiemensen op het Stationsplein, het gedrag op van een hen bekende 32 jr. Enschedeer. Het was bekend dat deze persoon regelmatig in drugs handelde cq zelf gebruikte. Er werd gezien dat de 32 jr. in een auto met een Duits kenteken stapte en een eindje met de bestuurder van deze auto meereed. Daarna werd gezien dat hij op Maanstraat uitstapte, een telefooncel binnenging en na te hebben getelefoneerd, weer in de auto stapte. Daarop ging het terug naar het Stationplein, waar een andere man in de auto met het Duitse kenteken stapte. Gezien werd dat er in de auto iets werd overhandigd. De ingestapte persoon stapte weer uit en fietste weg. Hij, een 26 jr. Enschedeer, werd even later op de Haaksbergerstraat gecontroleerd en na het nodige verzet kon hij worden aangehouden. In zijn fouillering werden geen drugs aangetroffen, maar wel de nodige euro's. Dit is in beslag genomen en de 26 jr. is als verdacht van overtreding van de opiumwet meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en opgesloten. Ook de 32 jr. kon worden aangehouden en is meegenomen naar het bureau. Hij is na het afleggen van een verklaring weer heengezonden.
In het kader van het verder onderzoek kunnen nog geen mededelingen worden gedaan over het waarom van het bovenstaande.

Aantreffen hennepplantage
02-062385
Enschede, Madame Curieplein
Dinsdag 17 september
Bij een controle werd op de zolderverdieping van een woning aan het Madame Curieplein een hennepplantage aangetroffen met 222 planten. In opdracht van de officier van justitie is het geheel ontmanteld en vernietigd. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Tegen de 42 jr. eigenaar / bewoner, wordt proces-verbaal opgemaakt.



Aantreffen hennepplantage
02-064845
Enschede, Wattstraat
Dinsdag 17 september
In een woning aan de Wattstraat werd op een van de slaapkamers, een hennepplantage aangetroffen van 112 planten, tevens werden 910 kleine plantjes in kweekbakjes aangetroffen. Ook deze plantage is in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. De 28 jr. eigenaar van de plantage verscheen later aan het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Aan het bureau bleek bovendien dat de 28 jr. nog een tweetal boetes had openstaan met een totale "waarde" van ruim ¤ 462. Dit is door hem betaald en kon hij het bureau weer verlaten.


Boete van ¤ 130, na beledigen politiemensen
02.072466
Enschede, Oude Markt
Woensdag 18 september, omstreeks 00.30 uur
Een 20 jr. Enschedeer vond het nodig om surveillerende politiemensen te beledigen. Hij schold hen lopend op de Oude markt uit. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring werd hij om ongeveer 3 uur met een lik op stuk bekeuring van ¤ 130 weer heengezonden